Огромно парче мазилка се откърти от сграда на улица „Гладстон”,

...
Огромно парче мазилка се откърти от сграда на улица „Гладстон”,
Коментари Харесай

Огромно парче мазилка се стовари на пъпа на Пловдив, едва не уби пешеходци

Огромно парче мазилка се откърти от постройка на улица „ Гладстон”, против „ Домa на техниката”. Отломките се се стоварили в краката на пловдивчанка пред фризьорски салон, оповестява TrafficNews.bg, базирайки се на очевидци. Инцидентът е станал тази заран и се е разминал без потърпевши.

Всекидневно по тротоара минават стотици пловдивчани, измежду които и дребни деца. Клиенти влизат и излизат от комерсиалните обекти, което ги прави евентуални жертви на остарялата постройка.



„ Мислихме, че има гръмотевици! Толкова бе мощен трясъкът, а когато погледнахме… мазилка от терасата на последния етаж. Уплашихме се, тъй като единствено преди минути минахме изпод. Ако беше блъснала човек, щеше да го остави намясто”, разяснява пловдивчанка .
Оказва се, че казусът не е от през днешния ден. Жители и работещи в региона описаха пред наш кореспондент, че при мощен вятър или дъжд, елементи от мазилката на постройката падат на улицата. Преди месец парче тухла е паднало върху чадъра на клиентка на магазин за долни дрехи.

Търговците на улицата неведнъж са молили живущите да вземат ограничения и да обезопасят постройката. Те обаче правели кавги и проблеми на обектите.


„ Веднага ще наредя да се извърши инспекция на място. Собствениците ще бъдат открити и ще им се връчат наставления. Ако през този интервал не вземат ограничения, ще им се сформират актове, които могат да доближат до 5 хиляди лева”, заяви кметът на регион „ Централен”- Георги Стаменов, откакто се срещна с казуса.

Той добави още, че хората би трябвало да алармират незабавно до съответната районна администрация за сходни проблеми.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР