Огромно недоволство в едно от бургаските села през последните дни,

...
Огромно недоволство в едно от бургаските села през последните дни,
Коментари Харесай

Излъгани ли бяха жителите на село Твърдица от ГЕРБ и Община Бургас?

Огромно неодобрение в едно от бургаските села през последните дни , а точно Твърдица . Жителите му са безапелационни, че са били излъгани от ГЕРБ и Община Бургас . Партията ги е заблудила още по време на предизборната акция и при извършените тогава срещи. Нещо повече. Обещано им е било едно, а се случва нещо напълно друго. 

На изключителна сесия на Общински съвет – Бургас на 22 февруари по предложение на кмета е импортирана докладна бележка, а точно, по отношение на: Кандидатстване на Община Бургас с планово предложение по план „ Красива България “ .

В докладната е записано, че услугата планува нова обществена градина „ Грижовник “ . Тя ще бъде за възрастни хора диагностицирани с деменция. Като подобаваща е била определена постройката на някогашната детска градина в село Твърдица . Това е и повода заради която хората взимат отношение.

Живущите в селото показват недоволството си от това, че преди изборите от представители на ГЕРБ им е дадено, че постройката на някогашната детска градина ще бъде превърната в читалище, място на което ще се събират младежите от селото , както и ще има опция за възобновяване на активността на детската градина .

За жал, същите схващат преди няколко дни, че в действителност са били излъгани и домът ще бъде място, на което ще се построи център за възрастни хора с деменция. Жителите на село Твърдица ясно декларират, че не са срещу хората, които страдат от това заболяване , а са срещу метода и метода, по който администрацията в лицето на кмета Димитър Николов, се отнасят към тях и това, че са били излъгани .

В групите на село Твърдица в обществените мрежи има извънредно неодобрение от страна на жителите. Има и стартирана подписка, която ще бъде предоставена на институциите .

От Искра.бг ще продължаваме да следим този случай.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР