Огромно мнозинство е гласувало за присъединяване към Русия: още преди

...
Огромно мнозинство е гласувало за присъединяване към Русия: още преди
Коментари Харесай

Псевдореферендумите на Русия: кога ще се състои анексията?

Огромно болшинство е гласувало за присъединение към Русия: още преди среднощ бюлетините от псевдореферендумите в четирите окупирани от съветски елементи украински територии бяха преброени. Кога ще се състои анексията?

Официалните данни за краткотрайните резултати от псевдореферендума в така наречен " Луганска национална република " изненадаха даже и репортера по съветската държавна телевизия. " Моля оператора да покаже в този момент това число: дали своят вот са 1.662.607 души. Това са 94,15 % от имащите право на глас - в това число тези, които са упражнили правото си от Русия. "

" Всичко протече по този начин, както чакахме "

По сходен метод наподобяват и резултатите от този псевдореферендум, които бяха оповестени още във вторник вечерта. Според тях 98,42 % са дали своят вот за присъединението на района Луганск към Русия.

" Вотът протече общо взето по този начин, както и чакахме ", разгласи ръководителят на " ЛНР " Леонид Пасечик. " Очаквахме сходно присъединяване. Бяхме сигурни, че изборната интензивност ще е доста висока. " А резултатът за него от дълго време е бил явен. Никой там не се бил съмнявал в желанието на хората да се причислят към Русия.

Още преди среднощ бе обявено, че всички бюлетини в Луганск и в останалите три района, в които се организираха псевдореферендуми за присъединение към Русия, са преброени. И в така наречен " Донецка национална република ", както и в Херсон и Запорожие резултатите са сходни - голямо болшинство е гласувало за присъединение към Руската федерация.

Ще има ли светкавична анексия?

Още през днешния ден Съветът на съветската Държавна дума ще показа времеви проект за така наречен " присъединение " на четирите украински територии. Кога тъкмо ще се стигне до действителното анексиране към момента е неразбираемо. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче беше подчертал, че всичко към този момент е квалифицирано. Формално е нужно присъединението да се гласоподава единствено от Федералния съвет, който ще заседава идния вторник, 4 октомври. Но съвещанието може да бъде изтеглено непринудено и по-напред във времето. Бившият съветски президент Дмитрий Медведев написа още нощес в Телеграм: " Добре пристигнали вкъщи - в Русия! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР