Огромно множество се събра днес в Тел Авив в шествие

...
Огромно множество се събра днес в Тел Авив в шествие
Коментари Харесай

Около 170 хиляди души се включиха в прайда в Тел Авив днес

Огромно голям брой се събра през днешния ден в Тел Авив в шествие в поддръжка на правата на ЛГБТ общността. В гей парада в израелския град - най-масовото по рода си събития в Близкия изток - са се присъединили съгласно оценка на уредниците към 170 хиляди души, съобщи ДПА.

В горещия ден с температура от 30 градуса по Целзий участниците развяваха флагове с цветовете на дъгата и танцуваха, до момента в който около тях прекосяваха платформи.

Парадът под мотото " Обратно към Прайда " мина през Тел Авив и приключи с празненство в един от градските паркове.

" Мнозинството хора тук, в Израел, поддържат тази общественост ", сподели кметът Рон Хулдай. " Тел Авив постоянно е бил дом за всеки транссексуален човек, за всяка лесбийка и за всеки гей, както и за всеки, който желае да бъде подобен, какъвто е ", добави той.

Организаторите се надяваха парадът да събере до 250 хиляди участници, т. е. да се върне на нивото отпреди пандемията.

От март даже неимунизирани хора може да посещават Израел за разлика от предходната година, когато за присъединяване в проявата бяха позволени единствено дребен брой имунизирани туристи. През 2020 година, когато избухна пандемията, а страната наложи едни от най-строгите ограничаващи ограничения в целия свят, прайдът въобще беше анулиран.

Посланикът на Съединени американски щати в Израел Томас Найдс също участва на парада.

" Това е въпрос на приемливост, благовъзпитание и почит, и това, че съм тук с всички тези хора от посолството, е нещо необикновено свястно за мен ", сподели Найдс.

Израел е един от дребното бастиони на толерантността към ЛГБТ общността в консервативния Близък Изток, където хомосексуалността всеобщо е считана за тематика табу и на някои места е неразрешена.

Хомосексуалистите служат намерено във израелската войска и не крият своята полова ориентировка. Пример за това е актуалният министър на опазването на здравето Ницан Хоровиц, който разгласи, че е гей.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР