Огромно множество от хора близки, приятели и познати на Боян

...
Огромно множество от хора близки, приятели и познати на Боян
Коментари Харесай

Шествие пое към Копитото в памет на Боян Петров

Огромно голям брой от хора близки, другари и познати на Боян Петров се насочиха към Копитото в символ на респект към алпиниста, който остана вечно на Шиша Пангма. Това е маршрутът, който Петров е изминавал преди всяка своя експедиция.

Според пристигналите тази самодейност би трябвало да се трансформира в обичайната, както и да има повече мероприятия свързани с емблеми като него, тъй като Боян Петров е образец заслужен за почитание и човек постигнал големи триумфи. Сред поелите по стъпките на алпиниста са и редица политици, измежду тях е някогашният ръководител на Народно събрание Димитър Главчев. Сборната точка, от която потеглиха хората, е в квартал „ Княжево ".

В прочувствено известие във Facebook дамата до Боян Радослава Ненова написа: "...Аз постоянно съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе... Може би ми се приказва за това какъв беше смисъла. Всичко стартира от това, че моя мъж изчезна, а аз доста желаех да го намеря. Не съм хабила сила да обмислям дали беше прав или не. Мисля, че геройството въобще не беше в спортното достижение. Геройството пристигна от това, че доста хора надскочиха себе си в тази обстановка, бяха положителни и това им харесваше, страни се сдобряваха... и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв взор немислима акция, водачи извършиха неповторим и уникален полет. Заливаха ме с благи писма и обич. Дори злобарите тръпнеха за вест, с цел да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната избавителна акция в историята на алпинизма... Странно нали, един солов състезател ни накара да бъдем дружно до край и да изкачим нашия си Еверест. А аз просто желаех да открия Боян, тъй като ще ми липсва....... ", написа Ненова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР