Огромно количество композирана от изкуствен интелект музика е било премахнато

...
Огромно количество композирана от изкуствен интелект музика е било премахнато
Коментари Харесай

Десетки хиляди изкуствено генерирани песни наводниха Spotify

Огромно количество композирана от изкуствен интелект музика е било отстранено от платформата Spotify поради подозрения за операция на броя на слушанията им, оповестява Financial Times.

Детайли: По информация на медията става дума за " десетки хиляди " песни, основани от консуматори на AI платформата Boomy.

От Spotify настояват, че слушанията са били изкуствено " напомпани " благодарение на ботове. Решението за изтриването на песните идва след предизвестие от страна на огромната звукозаписна компания Universal Music за това, че е налице " съмнителна интензивност ", обвързвана със основани с Boomy творби. Сега към 7% от тях са отстранени.

От Boomy обявиха, че са " изрично " против всевъзможни измами, свързани с музикалните платформи.

Контекст: Boomy дава опция на всеки да основава части в най-различни жанрове - от рап до индийска музика. Не се изискват никакви знания - просто се задават съответни принадлежности, баланс сред тях и базов аранжимент. За часове могат да бъдат " издадени " десетки албуми единствено с " напъните " на един консуматор.

Готовите творби могат да се качват на стрийминг платформи и " създателите ", както и платформата получават отчисления за всяко слушане. Макар да съществува едвам от 2021 година, Boomy се хвали с генерирането на 14,5 млн. песни или 14% от цялата записана музика в света.

Това е една от типичните използва на генеративните платформи с изкуствен интелект - консуматори с готовност за бърза облага без положени старания ги употребяват за основаването на големи количества книги, рисунки, публикации, музикални творби и други и с тях задръстват уеб страниците, където същински създатели се пробват да показват работата си.

В прав текст: " Изкуственият стрийминг е дълготраен проблем в цялата промишленост, който Spotify се пробва да изкорени в цялата си услуга ", обявиха от музикалната платформа. Преди месец изпълнителният ѝ шеф Даниел Ек разяснява, че промишлеността има " законни терзания " във връзка с композираните от AI песни и по тази причина би трябвало да се работи по решение, което реализира салдото сред отбраната на създателите и нововъведенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР