Огромно албанско знаме беше развяно на Самуиловата крепост в Охрид

...
Огромно албанско знаме беше развяно на Самуиловата крепост в Охрид
Коментари Харесай

Огромно албанско знаме над Самуиловата крепост скандализира Охрид

Огромно албанско знаме беше развяно на Самуиловата цитадела в Охрид през днешния ден на обяд, оповестиха локалният канал " Охриднет " и електронното издание МКД.

Непосредствено под македонския байрак е бил подложен няколкометров албански байрак, който се е виждал от всички страни на Охрид.

За случая е обявено на локалните органи на реда в Охрид, а от полицията проверяват случая.

По информация на портал " Охрид скай " фолклорен танцов състав от Косово е сложил албанското знаме, съобщи скопският ефирен канал " 1ТВ ". Медията написа, че причинителите са желали да създадат " танцов пърформанс ". Голяма част от членовете на танцовия състав към този момент са арестувани от полицията.

Подобен случай не се случва за първи път. През 2012 година млад мъж издигна също албанското знаме на дирек на Самуиловата цитадела. Година по-късно група млади албанци също пробваха да слагат албанско знаме наоколо до крепостта.

За сходен тип корист се планува санкция от 200 до 2000 евро.

Самуиловата цитадела е една от главните забележителности на Охрид. Тя е част от средновековна цитадела, обграждала последната столица на първата българска страна Охрид, през днешния ден Северна Македония, и по-късно наречена в чест на цар Самуил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР