Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на служителите в

...
Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на служителите в
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Събираха служители в МВР от кол и въже

Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е надалеч под това, което се изисква. Отношението към работата - събираха от прът и въже. Министерство на вътрешните работи не се реформира от социализма насам. В него има 65 000 души. Те би трябвало да ни пазят, непрекъснато са в контакт с престъпния контингент. Получава се слепване когато няма надзор от висшестоящите.

Това разяснява за " Твоят ден " Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа.

Според него би трябвало да се направи следствие по какъв начин години Семерджиев е бил " покриван ". " Възможно е да е бил регистриран от осведомител. Няма по какъв начин обаче едно закононарушение да се оправдае с изясняване на друго ", изясни Найденов.

По думите му 90% от сегашните чиновници ще си останат и за години напред. " Някои от тях могат да бъдат препоръчани за уволняване, само че в последна сметка да не ги уволнят, както и да бъдат единствено осъдени. От началото на 90-те години има разпад на държавността, службите и правоохранителните органи. Страшно е над 40 души да са помагали на престъпно лице. Корупционна верига прави проблемите ", съобщи той. И напомни, че по негово време е била направена проверка и е имало 1 млн. висящи каузи с изтекла отминалост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР