Огромните сметки за отопление понякога не са това, което пише

...
Огромните сметки за отопление понякога не са това, което пише
Коментари Харесай

Училище осъди енерго дружество заради високи сметки

Огромните сметки за отопление от време на време не са това, което написа във фактурата. Доказателство е случай от Сандански. От Земеделската гимназия в града получили разнообразни цени от контрактуваните и открили, че им се желаят повече пари, в сравнение с в реалност дължат, заяви Нова телевизия.

През 2018 година учебното заведение подписва контракт с електроразпределително сдружение. Цената за киловат сила била напълно допустима, само че в зимните месеци пристигнала фактура с по-висока цена.

Директорът Емил Терзиев решил учебното заведение единствено да пресмята изразходваната сила по цената от контракта и да не заплаща нито стотинка повече.

Това траяло няколко месеца. Фактурите идвали, а в учебното заведение пресмятали киловатите, с цел да си пресмятат какъв брой дължат по цената от контракта. Ответната страна, несъмнено, заплашила с изключване на тока.

" Аз ги поканих да ни изключат, тъй като съм уверен, че съм прав. Училище сме, няма по какъв начин да ни спрат електрозахранването ", описа Терзиев.

След година договорът сред двете страни бил преустановен. И разногласието отишъл в съда. " Заведоха дело, с цел да платим сумата от 1890 лева Приблизително, разликата, която не сме плащали ", изясни Терзиев.

Съдът обаче бил безапелационен, че гимназията дължи едвам 55 стотинки. " Тоест, доста вярно сме си изчислявали това, което ни е било по контракт ", разясни шефът на образователното заведение.

Парите към този момент са преведени и учебното заведение не е дебитор. А в това време, с цел да си спестят сходни разногласия в Земеделската гимназия задействали план за създаване на фотоволтаици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР