Огромни заплати и бонуси се получават в Българската банка за

...
Огромни заплати и бонуси се получават в Българската банка за
Коментари Харесай

ГЕРБ: ББР и ДКК се обслужват от една и съща адвокатска кантора, свързана със „Сиела Норма”

Огромни заплати и бонуси се получават в Българската банка за възобновяване и развиване (ББР), оповестиха представители на ГЕРБ по време на ексклузивен брифинг.

По техни данни изпълнителният шеф на ББР Цанко Арабаджиев получава месечна заплата от 17 хиляди лв., както и още две хиляди лв. като член на ръб .

От партията на Бойко Борисов обаче настояват, че
бонусите му не свършват до тук. И питат: " Вярно ли е, че като член на инциативата Три морето господин Арбаджиев получава 13 хиляди евро месечно? Ако е по този начин сумарната сумата, която той прибира месечно е към 45 хиляди лв. . Цанко Арабаджиев е някогашен претендент народен представител от Демократична България и е поканен в ББР от Кирил Петков още преди той да е назначен за министър в нарушаване на Конституцията ", добави Любомир Талев от ГЕРБ.

От партията настояват също, че вторият член на Съвета на шефовете на ББР Владимир Георгиев през август и септември е получавал по над 15 хиляди лв. заплата, назначил се е и в ББР микрофинансиране, където е получил още 3 хиляди лв.. Другите членове на борда също получавали съществени суми - по 24 хиляди и по 17 хиляди. Живко Тодоров е получил от дъщерното сдружение Национален гаранционен фонд 6 хил за август и съвсем толкоз за септември. А Крум Георгиев взимал заплата и от ББР Лизинг - 1145 лева за август и съвсем 2 хиляди за септември.
" Заплатите на новите шефове са малко по-малки от тези на предходните и това се дължи на обстоятелството, че не получават
бонус от генериране на облаги в ББР,  която е на загуба ", добави Любомир Талев.

По неговите думи преди да оглави ББР, Цанко Арабаджиев е бил уволнен от друга банка. От ГЕРБ също по този начин подлагаха на критика ББР, че не оказва задоволително помощ на бизнеса , каквато е нейната съществена задача.

" Активите на банката не са се нараснали, а имаме спад от съвсем половин милиард лв. през последната година . От май насам са дадени единствено 55 заема, като 47 от тях са през микрофинансиращото сдружение на ББР. Тоест единствено 8 заема е дала самата банка за възобновяване. Освен това на 5 август с решение на Министерски съвет е планувано ББР да регистрира загуба от 400 млн. лв. с аргумента, че ще бъде подкрепян бизнеса. Къде са парите? ", запитаха от партията.

Те направиха и друго разобличаване - една и съща адвокатска адвокатска фирма обслужва ББР и Държавната консолидационна компания , чиято ръководителка бе освободена преди ден точно поради въпросния юридически контракт.

" Вчера се разбра, че ДКК е сключила втори дублиращ се контракт за над 1 млн и 250 хиляди лв. с въпросната адвокатска фирма, която съгласно информацията в публичното  пространство е обвързвана със " Сиела норма " - компанията, която доставя и обслужва машините за гласоподаване . Същата адвокатска адвокатска фирма има контракт за 6 цифрена сума и с ББР. Банката приготвя и нов контракт за 600 хил евро, чакаме да забележим дали ще е контракта със същата адвокатска фирма. Или с такава, в която е работила съучредителката на „ Да, България ”, дружно с Кирил Петков, и негова близка сътрудничка Лена Бориславова ", разяснява още Любомир Талев.
 ГЕРБ
От ГЕРБ начертаха и следната скица: " Кирил Петков и Асен Василев като тогавашни принципали разпореждат на ББР да подписа контракт с адвокатската адвокатска фирма, обвързвана със " Сиела Норма " и вследствие на машинното гласоподаване политическият им план печели изборите. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР