Огромни яйца радват от днес пловдивчани и гостите на града.

...
Огромни яйца радват от днес пловдивчани и гостите на града.
Коментари Харесай

Огромни великденски яйца красят центъра на Пловдив

Огромни яйца радват от през днешния ден пловдивчани и гостите на града. Те са ситуирани пред общината в центъра на Пловдив и ще останат тук до края на Великденските празници.

Яйцата, които са високи сред 70 и 120 сантиметра, бяха изрисувани от възпитаници от Националната художествена гимназия " Цанко Лавренов ". Възпитаниците на НУМТИ „ Добрин Петков “ пък се погрижиха за положителното въодушевление на създателите и публиката с прелестната си музика.

Яйцата са общо 10 на брой, като с изключение на с обичайните за Великден претекстове - икони и кръстове, бяха изрисувани и с емблематични за Пловдив места. Сред тях се открояват Античният спектакъл, храм " Свети Свети Константин и Елена " и намиращата се наоколо Хисар капия, квартал " Капана " и още красиви места от хилядолетния град.

Очаква се по традиция мястото още веднъж да се трансформира в обичана територия за фотоси и селфи на пловдивчани и посетители на града от всички възрасти. Десетте великденски яйца, те ще останат да радват пловдивчани пред постройката на община Пловдив по време на идните светли празници.

Навръх Великден, който тази година е на 28 април на сцената пред общината ще има богата празнична стратегия. Концерт, празнична лотария и детска работилница ще зарадват дребни и огромни, а по обяд ще бъде раздаден 60-метров козунак.

Във втория ден на Великден - в понеделник, програмата продължава с концерт на Ансамбъл „ Дилянка “ и Духов оркестър Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР