Огромни, високи между 1 и 1.5 м вълни, са излезли

...
Огромни, високи между 1 и 1.5 м вълни, са излезли
Коментари Харесай

Внимавайте! Адско мъртво вълнение на плажовете в Бургас, не влизайте в морето

Огромни, високи сред 1 и 1.5 м талази, са излезли на плажовете в Бургаския залив. Вълнението дава знак, че дни след Илинден, както националното вярване споделя, морето към този момент се е „ обърнало “ и стартира бавния си преход към есента.
На двата огромни плажа в Бургас – Северния и Централния – спасителските свирки не млъкват, пробвайки се да алармират ентусисти със противоречив опит в плуването, че морето е меко казано рисково. На места се е образувало мъртво неспокойствие, което тази година, нехарактерно за ранните летни месеци, стартира да се появява още през юни. В началото на август обаче, то е още по-мощно и основава същинска причина за произшествия, видя „ Флагман”.
Температурата на въздуха в Бургас е 30°C, което заблуждаващо кара мнозина да си мислят, че денят е подобаващ за плаж и плуване. Това обаче напълно не е по този начин и е видно от дребния брой запалянковци край брега. Флагът на съвсем всички охраняеми плажове в Бургаско е червен, а вятърът, който все още духа с над 11 м/с (40 км/ч), е кадърен да събори всеки чадър, който е закрепен незадоволително добре.
Лошите вести са, че в идните дни времето ще се утежнява. Няма заплаха от превалявания до края на седмицата, само че пък вятърът ще се усилва, а с него – и морското неспокойствие. До петък скоростта на въздушните течения доближи пика си за идващите 10 дни – над 17 м/с, характеризиран от синоптиците като „ доста мощен “ (62 км/ч) и ще смени посоката си от източен на североизточен, вкарвайки студент фронт. Температурите ще се задържат относително постоянни – сред 27 и 30 градуса, само че пък с появяването напразно, чувството напълно няма да е за лято.
Съветът към плажуващите е да са извънредно деликатни при влизане в морето и да са внимателни, изключително когато посещават дребното останали неохраняеми линии по Южното Черноморие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР