Огромни вълни заляха Южния плаж в Несебър и буквално изядоха

...
Огромни вълни заляха Южния плаж в Несебър и буквално изядоха
Коментари Харесай

Огромни вълни отнесоха Южния плаж в Несебър

Огромни талази заляха Южния плаж в Несебър и безусловно „ изядоха ” цялата линия. Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна линия сега е под водата. Водната буря отчасти е разрушила три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните насипи, които бяха издигнати в края на сезона, с цел да защищават пясъчната линията и обектите.

Зимната стихия е нанесла съществени вреди освен на брега, само че и на краткотрайните преместваеми обекти върху него. Има разрушени дъски и детайли от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени.

„ Преди зимния сезон взехме всички нужни ограничения. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го създали. Оформихме висока пясъчна стена по цялото продължение на плажа с цел прекъсване на морските талази и опазване целостта на пясъчната линия. Но бурята, която се развихри през предходната нощ беше доста мощна, даже и сега вълните са с височина 4-5 метра.

 Водата е нахлула  в сушата и отнесла крайбрежието. Залят е целият плаж. Към момента обстановката е доста тежка. Пораженията поради мощния вятър и мощните талази са големи. Пясъкът безусловно е „ засмукан ” от морето ”, сподели наемателят на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов. По думите му би трябвало да се отделят доста средства и труд за възобновяване на плажната линия от зимната стихия.

Отстраняването на вредите ще стартира незабавно, откакто вятъра утихне и водата се отдръпне.

" Възстановяването на пясъка и заведенията ще ни коства доста вложения и труд, само че ще се оправим и плажът ще бъде още веднъж в безупречен тип ", споделиха от фирмата-наемател „ Ауто фактор ”.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР