Огромни тълпи от руски граждани се събраха в Москва днес

...
Огромни тълпи от руски граждани се събраха в Москва днес
Коментари Харесай

Погребението на Алексей Навални привлече огромни тълпи

Огромни тълпи от съветски жители се събраха в Москва през днешния ден в сивата и мразовита заран, с цел да участват на погребението на опозиционния водач Алексей Навални , съобщи „ Politico “. Сред присъстващите в покрайнините на Москва бяха Борис Надеждин , антивоенният деятел, който беше дисквалифициран в конкуренцията против Владимир Путин на президентските избори в Русия този месец, и Евгений Ройзман , някогашният кмет на Екатеринбург и изтъкнат критик на Путин. Няколко западни представители също бяха видяни на траурното събитие, в това число пратениците на Съединени американски щати, Франция и Германия.

Тъй като в църквата не са били позволени камери, детайлностите за службата са нищожни , като досега се знае, че единствено дребна част от множеството опечалени е имала опция да участва там.

На фотография , публикувана в интернет, се вижда по какъв начин Навални лежи в затрупан с рози отворен ковчег , заобиколен от дребна група хора, които му отдават респект, в това число родителите му. На фрагментите се вижда също, че доста от присъстващите държат свещи.

Малко по-късно ковчегът е бил превозен до близкото гробище, като тълпите са останали пред църквата.

Пречки от страна на съветските управляващи

Тази заран стана ясно, че съветските органи на реда са задържали няколко от опечалените , часове преди началото на погребението. Арестите бързо разпалиха още веднъж опасенията , изразени по-рано тази седмица от вдовицата на Навални Юлия , а точно, че управляващите могат да посегнат на тези, които желаят да отдадат последна респект на опозиционния водач.

Правозащитната организация „ OVD-Info “ заяви, че четирима души са били арестувани , когато са тръгнали от южния град Воронеж, с цел да участват на погребението на Навални. Единият от арестуваните е бил локален координатор на акцията на Борис Надеждин.  

След неочакваната гибел на рецензия на Путин в наказателна колония, която се намира северно от Полярния кръг, екипът на Навални твърди уверено, че е изправен пред непрекъснати спънки от страна на съветските управляващи . Приближените на Навални упрекват управляващите, че са отказали да предадат незабавно тялото на покойника, а по-късно са оказали напън върху погребални организации в Москва за да не провеждат погребението му. Още в навечерието на погребението, говорителката на опозиционния водач съобщи, че не могат да намерят катафалка, с която да докарат тялото му до църквата, където е било планувано да се състои опелото.

Въпреки че съветските управляващи не не разрешиха категорично погребението или не го дефинираха като нелегално, има опасения, че то евентуално ще бъде третирано като такова. Междувременно съветските медии оповестиха, че на мястото на събитието е имало опашки от микробуси , предопределени за транспортиране на арестуваните .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР