Огромни тълпи от хора продължават да се стичат към Бъкингамския

...
Огромни тълпи от хора продължават да се стичат към Бъкингамския
Коментари Харесай

Огромни тълпи продължават да се стичат около Бъкингамския дворец

Огромни тълпи от хора не престават да се стичат към Бъкингамския замък в Лондон, с цел да отдадат респект на единствения британски монарх, който множеството познават. Всички развлекателни стратегии в страната бяха анулирани тази нощ, а църквите останаха непрекъснато отворени.
Прочетете още
След като новината за смъртта на кралица Елизабет II се популяризира в Обединеното кралство през вчерашния ден, хората се събраха в кралската резиденция, с цел да положат цветя и да възпламенят свещ.

Подобни подиуми имаше и пред дома на кралицата - замъка " Уиндзор ".



Британската полиция отстрани бариерите пред резиденцията в Шотландия, с цел да може хората, събрали се извън, да поднесат цветя за починалата кралица.

Портрети на Елизабет II бяха сложени на билбордове в " Пикадили Съркъс " в централната част на Лондон.

Същото се случи и от другата страна на океана - на " Таймс Скуеър " в Ню Йорк.

Почит отдадоха и международните водачи:

Руският президент Владимир Путин сервира съболезнованията си на новия крал на Обединеното кралство Чарлз III във връзка гибелта на майка му, кралица Елизабет II.

" Името на Нейно Величество е неразривно обвързвано с главните събития от най-новата история на Обединеното кралство. В продължение на доста десетилетия Елизабет II е обичана и уважавана от своите жители, както и на международната сцена. Пожелавам ви храброст и неотстъпчивост пред лицето на тази тежка, непоправима загуба ", - се споделя в известието, което беше оповестено в канала Telegram на Кремъл.



Руският водач също по този начин помоли за думи на състрадание и поддръжка за членовете на кралското семейство и народа на Англия.

Сърдечни съболезнования към кралското семейство и английския народ изрече и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя назова починалата кралица " лъч на последователност по време на дълбоки трансформации ". 

" Тя не преставаше да демонстрира успокоение и отдаденост, които дадоха мощ на мнозина ", споделя още фон дер Лайен.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро разгласи тридневен печал след гибелта на кралица Елизабет Втора, съобщи Франс прес. Траурът ще е в цялата страна " в символ на респект след гибелта на Нейно величество " се споделя в указа на Болсонаро, оповестен в Държавен вестник.

" В този печален ден разгласяваме тридневен печал, с цел да може бразилският народ да уважи ръководството на кралица Елизабет Втора ", написа президентът в Туитър.

Правителството на Аржентина също сервира съболезнования след гибелта на монарха. " Аржентинското държавно управление показва своята горест от новината за гибелта на кралицата и съчувства на английския народ и нейното семейство в този сложен миг ", гласи пост в формалния акаунт на кабинета в Туитър.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се причисли към международните водачи, които отдадоха респект на английската кралица Елизабет Втора, която умря през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.

" Кралицата беше жена, която оформи този век. Тя беше очевидец, само че и създател на актуалната история ", сподели Щайнмайер.

Испанският министър председател Педро Санчес заяви, че сервира своите съболезнования на кралското семейство, държавното управление и народа на Англия и Общността на нациите. Елизабет Втора " беше фигура от световно значение, очевидец и създател на английската и европейската история ", добави той.

Чешкият министър-председател Петър Фиала каза, че е " надълбоко тъжен от гибелта на Нейно Величество ".



" Десетилетия кралицата въплъщаваше всичко, което правеше Англия в действителност велика, и тя ще липсва на Полша и целия свят ", заяви полският президент Анджей Дуда.

Вицепрезидентът на Обединените арабски емирства шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум сподели, че " се причислява към целия свят в скръбта от кончината на Нейно Величество, (която е била) образец по целия свят за качествата на своята страна и народ ".

Джасинда Ардърн, премиерката на Нова Зеландия, съобщи, че приказва от името на целия народ на страната като изрича откровени съболезнования. " Спомням си при първата ни среща с кралицата нейните задълбочени познания за Нова Зеландия, за триумфите и провокациите пред нас ", сподели тя.

Световни водачи и високопоставени лица отдадоха респект на кралица Елизабет II, която умря на 96-годишна възраст. Те отдадоха респект на нейното надълбоко възприятие за дълг и устойчивост, както и на възприятието за комизъм и добротата на кралицата.

Френският министър председател Еманюел Макрон оглави церемонията по отдаване на респект, спомняйки си за „ една добросърдечна кралица ”, която е била „ другарка на Франция ”.

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама съобщи, че кралицата е „ превзела света ” с „ ръководство, несъмнено от прелест, грациозност и неуморна работна нравственос ”.

„ Отново и още веднъж бяхме изумени от нейната топлина, от метода, по който тя успокояваше хората, и от това по какъв начин внасяше своето удивително възприятие за комизъм и сексапил в моменти на огромна пищност и обстоятелственост ”, сподели в изказване Обама, който се е срещал с кралицата няколко пъти.

Настоящият президент на Съединени американски щати Джо Байдън разказа кралицата като „ освен това от монарх - тя дефинира една ера ”.

Описвайки визитата си в Обединеното кралство през 2021 година като президент,  Байдън съобщи, че „ тя ни очарова с остроумието си, трогна ни с добротата си и обилно показа с нас мъдростта си ”.

По време на своето ръководство кралица Елизабет II се е срещнала с 14 президенти на Съединени американски щати.

Бившият президент на Щатите Доналд Тръмп съобщи, че „ в никакъв случай няма да не помни великодушното другарство, огромната мъдрост и прелестното възприятие за комизъм на Нейно Величество ”.

„ Каква велика и красива дама беше тя - нямаше никого като нея! ” - написа той в своята онлайн платформа Truth Social.

Кралицата е царувала и по време на ръководството на 12 канадски министър-председатели. В речта си малко след оповестяването на новината за кончината ѝ разчувстваният Джъстин Трюдо съобщи, че тя е имала „ явна дълбока и трайна обич към канадците ”.

„ В един комплициран свят нейната постоянна прелест и увереност носеха разтуха на всички нас ”, продължи Трюдо, като добави, че ще му липсват техните „ диалози ”, в които тя е била „ деликатна, мъдра, любопитна, потребна, занимателна и доста повече ”.

„ Тя беше един от обичаните ми хора на света и ще ми липсва толкоз доста ”, сподели той в послание, сдържайки сълзите си.

Кралят на Нидерландия Вилем-Александър, който е пети братовчед на кралица Елизабет, съобщи, че двамата с кралица Максима си спомнят за „ непоколебимия и умен ” монарх с „ надълбоко почитание и огромна любов ”.

Белгийският крал Филип и кралица Матилда пък обявиха, че тя е била „ изключителна персона... която през цялото си ръководство е проявявала достолепие, храброст и лоялност ”.

Thousands of mourners have stood outside Buckingham Palace as news of Queen Elizabeth II`s passing broke.

Silence was filled by the voices of thousands, as they chanted God Save the Queen, before singing the new anthem God Save the King.

MORE:
— 9News Australia (@9NewsAUS)

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР