Огромни спекулации по темата с бюджета! Това заяви лидерът на

...
Огромни спекулации по темата с бюджета! Това заяви лидерът на
Коментари Харесай

Борисов изпрати депутатите си в зала да приемат бюджет, дори и лош

Огромни спекулации по тематиката с бюджета! Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция след съвещание на Изпълнителната комисия на партията, предавана на страницата му във " Facebook ".
 Нинова: Безпринципен общ брой и ползи смъкнаха кабинета
Нинова: Безпринципен общ брой и ползи смъкнаха кабинета

За социалистите предварителни избори са най-тежкият и недопустим вид

" Възложихме на нашите депутати - ние имаме доста забележки по този бюджет, имаме доста по-добри оферти - през днешния ден изтича срокът, направете ги. Нека обществото да знае какво сме предложили, какъв брой по-добри неща. Но Изпълнителната комисия ви задължава, в случай че те продължат както по проблема със Северна Македония да се държат надменно, да сочат различен с пръста - колкото и да е нефелен, неприятен този бюджет, счупващ страната, само че той ще се употребява от вашите съперници да ви изясняват, че надали не по тази причина сте ги свалили, с цел да останат пенсионерите без пенсии , служителите на реда без заплати, военните без оръжие... То нищо такова няма в бюджета, само че с цел да няма каквато и да е нечиста сделка, в случай че не одобряват нашите оферти, в случай че не се се вслушат в разсъдъка, говорете и с другите политически партии и влезте. Нека внесат 2 точки в дневния ред - Северна Македония и Албания, и приемането на бюджета. Още на следващия ден да ги внесат ", сподели Борисов
 Само ГЕРБ и Движение за права и свободи са предложили промени в актуализацията на парите за ДОО
Само ГЕРБ и Движение за права и свободи са предложили промени в актуализацията на парите за ДОО

Срокът бе до нощес, 22 юни

Той прикани депутатите от ГЕРБ: " Приемете бюджета, даже неприятния бюджет, само че го приемете, с цел да не може да се спекулира ".

Борисов уточни също, че против държавното управление е минал не поради ГЕРБ, Движение за права и свободи или който и да било, а тъй като самата управническа коалиция се е счупила.

" Обвиненията й в корупция, неистини, задкулисие, и то брутални. Просто, като слушах Гроздан Караджов, като слушах оня от отсрещната постройка, става въпрос за президента Радев - и се разплащал с компании, ми те приказват в прав текст за корупция. И те желаят да се наметнат с наметалото " тържища против корупцията " - тъкмо противоположното ", акцентира той.
 Караджов даде на прокуратурата отчета за пътните поправки
Караджов даде на прокуратурата отчета за пътните поправки

Той разпореди на ДНСК да ревизира на място и по документи всички проблематични пътни сектори

Във връзка с решение ГЕРБ да поддържа даването на зелена светлина за договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз, Бойко Борисов означи: " Ние взехме решение през вчерашния ден дружно с цялата парламентарна група да дадем зелена светлина на Северна Македония. Очаквахме през днешния ден, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала, да не си играем с комисии и отсрочване. Това е витално значимо за Западните Балкани. "

Лидерът на ГЕРБ уточни още, че за урегулиране на проблема ни със Северна Македония дава опция да се започват договаряния. " Да, и в протокола има неща, които не са конкретизирани, и това е въпрос на време. Но младите, идващите генерации знаят, че България не е причина за прекъсването на Северна Македония и Албания ", добави той.
 Кирил Петков: Маските паднаха, омръзна ми от страхливци
Кирил Петков: Маските паднаха, омръзна ми от страхливци

Той се надява в най-скоро време Народно събрание да вземе решение по тематиката за РСМ

Борисов съобщи също, че от сутринта министър председателят Кирил Петков изяснява, че през днешния ден надали не това не може да се случи.

" Обвинения - кой нерешителен, кой самоуверен. Приемам, че ние сме страхливите, той е смелият, той е героят. Нека влязат в Народното събрание, дано дадат те предлагането, дано напълно триумфът да е техен, дано да ми стоят пред къщата, да ме назовават изменник. Но ние знаем като партия, че това е най-хубавото за България, за съседите, за Балканите, за Северна Македония и би трябвало да се възползваме от френското председателство. И да го създадем през днешния ден. Умолявам ги - спрете да изричате квалификации! Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала и отидете - вие ще оберете триумфа, аплодисментите на целия Европейски съвет. Аз да имах такава съпротива, щях да карам несъмнено 50 години премиерство ", акцентира Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР