Огромни санкции са предвидени за проблеми при ремонта на централната

...
Огромни санкции са предвидени за проблеми при ремонта на централната
Коментари Харесай

Фандъкова: 240 000 лева глоба за всеки ден забавяне с ремонта на „Граф Игнатиев”

Огромни наказания са планувани за проблеми при ремонта на централната столична улица „ Граф Игнатиев ". За всеки ден закъснение компаниите ще заплащат по 240 000 лв. наказателна клауза. С до 1,2 млн. лв. пък ще бъдат глобявани за некачествено осъществяване на даден детайл. Това сподели в ефира на „ Здравей, България " Йорданка Фандъкова.

„ Освен това, 50% от цената ще остане при нас осем години, до момента в който изтече срокът на гаранцията ", разясни градоначалникът.

Тя сподели, че огромна част от настилката ще бъде гранит, в комбиниране с циментови плочи.

Фандъкова разяснява и почналите поправки на улици и булеварди и на други места в София. Кметицата е безапелационна, че средствата, отпуснати за въпросните реконструкции, са повече от всеки път – 38 млн. лв.. Те обаче нямало да стигнат за запълването на всички дупки в града.

„ Кварталната инфраструктура е амортизирана. Успяхме да се оправим с базовата - огромните улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по дребните пътни артерии ", разяснява Фандъкова.

Тя изясни, че разпределянето на средствата за пътни поправки е приоритет на всички районни кметове, а програмата по оползотворяването на въпросните 38 млн. лв. е за няколко години.

Градоначалникът сподели още, че е почнало почистването на публични здания, чиито фасади са изрисувани с графити. И прикани жителите да подават сигнали към инспекторите в общината, в случай че станат очевидци на сходен акт на вандализъм.

Фандъкова разяснява и тематиката с показния арест на кметицата на „ Младост " Десислава Иванчева. И изрази вяра, че който и да поеме отговорностите й, до момента в който е зад решетките, ще прави качествено административната работа.

Фандъкова удостовери, че при ръководството си Иванчева е бавила доста преписки, и то освен такива за строителство на нови здания. По неразбираемо какви аргументи с повече от година било забавено и реконструирането на две улици в региона.

„ Вчера получихме съобщение, че Иванчева си пуска още 10 дни отпуск. В предходното такова заявление тя беше показала, че желае Владимир Клисуров да я замести. Той пък подаде молба за овакантяване на поста заместник-кмет, само че сега също е в отпуск ", изясни Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР