Огромни опашки се извиха пред паспортните служби в страната след

...
Огромни опашки се извиха пред паспортните служби в страната след
Коментари Харесай

Огромни опашки се извиха пред паспортната служба в Хасково

Огромни опашки се извиха пред паспортните служби в страната след отпадането на ограничаващите ограничения по границите. Стотици хора се струпват пред гишетата в Кърджали и Хасково, а чакането лишава часове.

Чакащите на опашка в Хасково са най-вече хора с двойно поданство, които са се прибрали в България особено, с цел да сменят документите си за идентичност.

" След тази декларация за каса, де факто както гледате пред мен има 15 индивида, сложете го още един половин час. Там не свършва цялата неволя, ще се върнем да взимаме, трета опашка за получавате на документите ", оплаква се Метин Али.

Антония Антонова - бранш " Български документи за идентичност " - Хасково: Почти двойно се е нараснал приемът на заявки и обслужените жители на територията на региона.

Ако до преди дни гишетата в Хасковска област са обслужвали по 500 души дневно, в този момент те са над 1000. Само за половин час тази заран бяха обработени документите на близо 100 души.

Антония Антонова - бранш " Български документи за идентичност " - Хасково: Работим с цялостен състав хора, за нас това е предстоящо натоварване.

От 90 000 документа за идентичност, които би трябвало да бъдат сменени тази година в Хасково, едвам 43 000 към този момент са заменени.

От отдел " Български документи за идентичност " подсетиха, че има и различни благоприятни условия за промяна на персонални карти, паспорти и шофьорски книжки като мобилни станции и изнесено обслужване по места.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР