Огромни опашки се извиха днес от сутринта в цялата страна

...
Огромни опашки се извиха днес от сутринта в цялата страна
Коментари Харесай

Опашки, сблъсъци и паника заради олио – властта увери, че има достатъчно

Огромни опашки се извиха през днешния ден от сутринта в цялата страна поради олио „ на промоция “. Стигна се до напрежение, конфликти, спорове и даже до гибелта на възрастен мъж. Властта увери, че има задоволително количества олио, няма потребност от никакво презапасяване, тъй като в действителност се основава непотребна суматоха.

От веригата магазини обясниха за NOVA, че имат количества на склад, а промоцията е била избрана доста преди цената на олиото да се усили в магазините.
 БГНЕС
Дъгите опашки се извиха пред комерсиалните обекти още от 06:00 ч. сутринта. Някои бяха си запазили места, даже и от по-рано. За промоцията от 2,99 лева на бутилка клиентите знаеха още от началото на седмицата. През последните дни консуматори съобщаваха, че цената в другите вериги и дребните магазини доближава и надминава 6-7 лева И по този начин настана суматоха, че ще свърши олиото или цената му ще се увеличи още повече.
 
77-годишен мъж умря, до момента в който чака на опашка в един от огромните хипермаркети в комплекс „ Славейков ” в Бургас. Тя е била дълга към 300 метра. След дълго очакване мъжът е умрял до палети с олио. На място е пристигнал екип на Спешна помощ, който единствено е установил гибелта.

Местните поданици бяха възмутени, че се чака с часове, с цел да се доберат до олиото в магазина. Подобна бе обстановката пред всички огромни хипермаркети на същата верига в Бургас.
 БГНЕС

 БГНЕС
" Мъжът умря в магазина. Блъскаха го и му стана неприятно. Беше лудница. Хората споделиха, че е паднал, посинял е и е умрял. Опашката беше голяма ", описа една от дамите, която е пазарувала в магазина.

Съдебно-медицинска експертиза ще откри каква е точната причина за гибелта на мъжа.
 
Социалните мрежи бяха залети със фотоси и видеоклипове на дълги опашки, пердах и блъсканици от цялата страна.



Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова незабавно се срещна с производители на олио в Министерството на стопанската система промишлеността.

" Общото мнение е, че има задоволително количество създадено олио. Има наличия на слънчогледово семе. Преработвателите работят обикновено. Няма недостиг на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма потребност от презапасяване. Създава се изкуствена суматоха. Повишеното изкупуване води до нарастване на цената ", съобщи Нинова.

" Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази суматоха вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега по този начин ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е обезпечено, производството на олио също, подхващаме ограничения по отношение на спекуланти. Мислете рационално и не се поддавайте на операции ", добави тя.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР