Огромни опашки пред ски зоната в Банско са се образували

...
Огромни опашки пред ски зоната в Банско са се образували
Коментари Харесай

1000 висят на опашка пред лифта в Банско, 200 протестират на жълтите павета в София

Огромни опашки пред ски зоната в Банско са се образували тази заран. Работата на кабинковия въжен превоз е почнала в точния момент към 8:00 сутринта. Заради неналичието на втори въжен превоз, чието създаване към този момент 10 година се стопира от рекета на така наречен " зелени " и " еколози ", 10 микробуса на концесионера извозват чакащи скиори до ски зоната.  Това става часове, откакто към 200 деятели на " Да, България ", ДСБ, " Зелените " и няколко екологични НПО-та блокираха Орлов мост в София. Блокадите пред лифта в Банско обаче са всекидневие, изключително по време на празници, уикенди и ваканции, оповестява Канал 3.



Днес кметът на града Георги Икономов и министърът на околната среда Нено Димов ще дадат брифинг по вероятните решения на казуса с опашките пред начална станция, позволени след смяната на настоящия проект за ръководство на народен парк Пирин. Той стартира от 16 часа.





Темата е решението на Министерския съвет от 28 декември. С него се разпорежда на министъра на околната среда и водите, при съществуване на капиталов интерес за създаване на нова туристическа кабинкова линия в ски зона Банско и съпътстващата я инфраструктура, да предприеме незабавни дейности за координиране по реда на екологичното законодателство на всички нужни устройствени проекти и капиталови оферти.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР