Огромни опашки на бензиностанциите блокираха . Струпването е на фона

...
Огромни опашки на бензиностанциите блокираха . Струпването е на фона
Коментари Харесай

Дълги опашки за бензин блокираха Северен Кипър

Огромни опашки на бензиностанциите блокираха. Струпването е на фона на дефицит на гориво и затваряне на две вериги бензиностанции, които банкрутираха поради ниските цени. Това заяви на своя уеб страница вестник Yenidüzen, представен от БГНЕС.

Твърди се, че турската страна на острова е изчерпала бензина вид 9 през последните три дни, откакто две вериги бензиностанции, K-Pet и AlPet, оповестиха, че повече няма да продават нови количества гориво от 20 октомври с претекста, че търпят загуби и че бензиностанциите ще затворят незабавно щом запасите им от бензин се изчерпят.
 Би Би Си: Глобалната рецесия с горивата набира скорост Би Би Си: Глобалната рецесия с горивата набира скорост
Глобалната рецесия с горивата не стихва; в противен случай, тя от ден на ден се развихря. Заради дефицита на природен газ и петкратното нарастване н...

Президентът на Асоциацията на кипърските турци Левент Джагдал съобщи, че последното нарастване на изкупните цени на горивата е довело до обезценяване на турската лира. Затова доставчиците на бензин приканиха Министерството на стопанската система и енергетиката в Северен Кипър да обмисли ново нарастване на цените на дребно.

Веригите за бензиностанции настояват, че при актуалните цени на едро за гориво загубите им от продажбата на всеки литър бензин на потребителя са от 1 до 1,3 турски лири (приблизително от 0,09 евро до 0,12 евро).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР