Огромни количества амониев нитрат, който е складиран само на 800

...
Огромни количества амониев нитрат, който е складиран само на 800
Коментари Харесай

Австралия: Склад с амониев нитрат „може да сравни Нюкасъл със земята“

Огромни количества амониев нитрат, който е складиран единствено на 800 метра от жилищен квартал на австралийския град Нюкасъл, плаши локалните поданици. По първични данни точно това вещество е повода за мощната детонация на пристанището в Бейрут, написа английският „ Телеграф “.

Според изданието там се складират сред 6000 и 12 000 тона от рисковия материал, който може да провокира гърмеж четири пъти по-голям от този в Ливан.
Пристанището на Бейрут – преди и след гърмежа (ГАЛЕРИЯ) Междувременно следствието сочи като евентуална причина за гърмежа складиран амониев нитрат
Складът, който е част от огромен химически цех, се намира на 800 метра от жилищен квартал и на едвам три километра от центъра на Нюкасъл. Химическият инженер Кийт Крейг разяснява пред австралийски медии, че в случай че там се случи случай като в Бейрут „ доста хора ще бъдат убити и ранени “.

„ Абсолютно неприемливо е толкоз рисков материал да се създава и съхранява на място, което е толкоз покрай жилищни квартали. Това е нещо, което управляващите знаят от години “, разяснява Крейг.
Десетки ливанци в конфликт с полицията поради политическата конюнктура в страната Арестувани все още са 16 души, виновни за тежките гърмежи от вторник, лишили живота на 137 души
Според специалиста по експлозиви Тони Ричардс това количество амониев нитрат е задоволително да „ съпостави Нюкасъл със земята “.

„ Ако това нещо гръмне, жителите на Сидни на повече от 160 км ще си кажат „ какво по дяволите беше това “? Отговорът ще е „ Това беше Нюкасъл “, разяснява той.

От химическата компания разясниха, че химикалите се съхраняват по всички правила и има постоянни инспекции на системите за сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР