Огромни дупки се отвориха на мост над река Ботуня на

...
Огромни дупки се отвориха на мост над река Ботуня на
Коментари Харесай

Ремонтират мост над река Ботуня заради огромни дупки

Огромни дупки се отвориха на мост над река Ботуня на интернационалния път Е -79 край врачанското село Краводер. Те са непроходими даже за високи коли и камиони. От Окръжното пътно ръководство дадоха обещание бърз ремонт на моста, само че когато времето се усъвършенства.

Краводер, Криводол

Тази нощ поради мъглата няколко тежкотоварни камиона преминавайки през моста с дупките даже спукаха гуми.Престояха часове в очакване на помощ. Само по щастлива случайност никой не е потърпевш.
Саша - сръбски жител: Аз в този момент съм пристигнал, а това там е мой сътрудник. Беше огромна дупка през нощта и се ударихме в нея. Гумата се спука, освен едната, а двете. Това не е добре. Това не е път, а си плащаме винетките.
От изобилното снеготопене през последните дни голямата дупка на моста, която основава проблеми повече от година и половина още веднъж се отворила. Заради снега и студа секторът не може да се преасфалтира. Намерено е обаче краткотрайно решение.
Мирослав Комитски - зам.-областен шеф на Област Враца: Като всекидневно се насипва със студена фрезована примес, т.к. метеорологичните условия разрешават това.
След като времето се затопли се чака да стартира повсеместен ремонт на моста. Вече е определена и компанията реализатор.
Мирослав Комитски - зам.областен шеф на Област Враца: Имаме уверението, че при цялостна готовност на компанията и положителни метеорологични условия неговото възобновяване ще стартира към 15 март. Макар, че срокът по контракта е 90 дни, също имаме увещание от компанията реализатор, че може да бъде скъсен срокът за към 60 дни.
Съоръжението над река Ботуня е издигнато преди повече от 35 години и до момента не е главно ремонтирано. Заради натоварения трафик мостът е съществено развален и единствено цялостният ремонт може да бъде съществено решение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР