Огромни дългове източват и малкото останало от огромното състояние на

...
Огромни дългове източват и малкото останало от огромното състояние на
Коментари Харесай

Любо Пенев на промоция заради дългове

Огромни задължения източват и дребното останало от голямото положение на Любо Пенев. Заради неплатени заеми парцелите на футболиста по морето се разпродават на промоция, научи HotArena .

Частен правосъден реализатор разгласи на промоция последните останки от благосъстоянието на спортиста. А мотив за разпродажбата се оказват неплатени отговорности към община Царево, написа „ България през днешния ден ”.

Документи от Агенцията по вписванията демонстрират, че три имота на първа линия до морето в село Синеморец да пуснати на търг. Общата им повърхност е съвсем 15 декара, а пазарната им стойност е малко над 1 млн лв.. Именно върху тях планираше да вдигне баровско населено място Пенев, само че откакто закъса с заемите си за 2,3 млн лв., проектите му рухнаха.

През 2009 година тогавашния треньор на ЦСКА даже получи възбрана да напуща страната. Единствено намесата на тогавашните притежатели от „ Титан ”, които заплатиха гаранция от 50 000 лева му разреши да отиде на евромача на армейците против „ Фулъм ”, където паднаха.

Футболистът дава заричане да изплати отговорностите си, само че по този начин и не съумява. За останалите през лятото на предходната година прави нова ипотека на стойност 1 173 498 лева Любопитно е, че обезпечението са още веднъж парцелите на морето.

След няколко месеца от общината също се сещат за Пенев. И частен правосъден реализатор афишира парцелите му на търг, защото не е в положение да заплати отговорностите и към общината.

След издание на обявата за продажба, излиза наяве, че цената на парцелите е извънредно занижена и покупката им е извънредно преференциална.

Промоционалните цени обаче не притеглят вниманието на купувачи и следва втори търг, при който цената пада още.

В случай, че и този търг се провали, следва нова промоция, до намиране на покупател. Проблемът е, че в случай че парцелите край морето бъдат купени на безценица, те може и да не покрият дълга на Пенев към банката и общината.

Така Чичовото рискува да остане освен без парцели, само че и с неплатени заеми.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР