Огромната сума от почти 700 000 лева е платена за

...
Огромната сума от почти 700 000 лева е платена за
Коментари Харесай

Дават 700 хиляди лева, за да вкарат Гешев в списъка „Магнитски“

Огромната сума от съвсем 700 000 лв. е платена за включването на основния прокурор Иван Гешев в санкционния лист по световния закон „ Магнитски “, настояват осведомени. Подобни изявления се появиха в няколко медии през днешния ден, като се показва, че парите са платени от Цветан Василев- някогашен мажоритарен притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) Цветан Василев. В момента той е в Белград, където обитава от години.

Източници на SafeNews показват, че парите били дадени на американски лобисти. Именно те трябвало да подхващат стъпки, за включването Гешев в санкционния лист по световния закон, който у нас няма никаква правна стойност.

Преди повече от година се появиха изказвания, че Василев и брачната половинка му сключили контракт с четирима нови лобисти в Съединени американски щати. Така, през един от някогашните членове на Конгреса – Ед Ройс, банкерът съумял да издейства изпращането на писмо от името на конгресмена Уорън Дейвидсън. Целта била да се предложи на финансовия министър на Съединени американски щати санкционирането на Иван Гешев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР