Огромната част от снайперистите в терористичната групировка „Ал Нусра“ в

...
Огромната част от снайперистите в терористичната групировка „Ал Нусра“ в
Коментари Харесай

Огромна част от снайперистите в терористичната групировка „Ал Нусра“ в Сирия са албанци

Огромната част от снайперистите в терористичната формация „Ал Нусра“ в Сирия са албанци. Това излиза наяве от изявления в джихадистки уеб сайтове и обществената мрежа „Инстаграм“, съобщи БГНЕС.

От репортажите, които са озаглавени „Албански снайперисти на страната на Шамит“ се споделя, че „албански снайперисти идват на помощ на техните братя“. В репортажа се вижда по какъв начин професионални снайперисти изясняват на албански език присъединяване си в борбите „срещу сирийските държавни сили и други враждебни групировки“.

„Като снайперисти отиваме на фронта според от потребността на нашите братя на съответните гранични пунктове. Обикновено спомагаме на муджахидините, които атакуват или пък когато желаят да се отдръпват от бойното поле“, споделя на албански един от снайперистите.

„Ние имаме основна роля. Благодарение на нашите умения и майсторство при боравенето с оръжие, което намираме изоставено от Втората международна война, по един доста професионален метод, трансформираме оръдията в едно солидно и точно оръжие“, споделя различен албански снайперист.

От репортажа излиза наяве, че „Ал Нусра“ работи в региона на Идлиб, макар сирийската атака подкрепена от съветските сили.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР