Огромната част от българите са против случващото се с ЧЕЗ

...
Огромната част от българите са против случващото се с ЧЕЗ
Коментари Харесай

„Галъп”: Българите намират сделката за ЧЕЗ за ненормална и неприемлива

Огромната част от българите са срещу протичащото се с ЧЕЗ и желаят по-ефективна интервенция на страната. Общественият отзив е огромен. Българите не възприемат добре дейностите на властта до този миг.  Това са част от изводите от експресен, самостоятелен от външно финансиране, телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен измежду 800 души на възраст над 18 година по специфична панелна методика, която обезпечава оптималната надеждност на данните. Сондажът е извършен на 28 февруари и 1 март. Максималното общоприетоо отклоняване е ± 3.5 при 50% дялове.

На процедура цялото общество към този момент знае за абсурда към ЧЕЗ. 93% от запитаните настояват, че са чули. 72% от чулите намират концепцията за тази договорка за ненормална и неприемлива, а единствено 16% намират протичащото се за обикновено и задоволително. Останалите не могат да преценяват. Общественото мнение очевидно еднопосочно се опълчва на протичащото се.

Затова и българите упрекват държавното управление – болшинство от 61% споделят, че министърът е позволил неточност, а болшинство от 56% намират, че министър председателят Борисов е позволил неточност. Голямата част от тези отговори са автоматизирани и хората закономерно търсят виновността у отрасловия министър. За това спомогна и бързата оставка на министър Петкова, в началото възприета от Борисов.

Това, че министър-председателят е с по-малко споменавания, се дължи по-скоро на по-високата му известност спрямо министър Теменужка Петкова. Дори и високата известност обаче не може да повлияе на публичните настройки, които са недвусмислено сериозни към дейностите на властта по този проблем до момента.

Откроява се предпочитание за по-ясна държавна интервенция. Мнозинство от 72% желае страната да анулира договорката, а 17% считат, че страната не би трябвало да се меси. Останалите се затрудняват да образуват позиция.

Както може и да се чака, преобладаващото мнение във връзка с електроразпределителното дружество клони към концепцията то да е държавна благосъстоятелност. Мнозинство от 75% поддържат концепцията страната да купи ЧЕЗ, 20% са срещу, а останалите се двоумят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР