Огромна опашка се оформи в района на граничния пункт Дунав

...
Огромна опашка се оформи в района на граничния пункт Дунав
Коментари Харесай

Над 200 тира чакат в района на Дунав мост

Огромна опашка се оформи в региона на граничния пункт " Дунав мост " при Русе. Причините за забавянето в пропускателния режим са две - извънредно натоварен трафик и наложителни инспекции на границата за здравното положение на водачите, осведоми БНР.

Само за последното денонощие през границата ни с Румъния при Русе са минали 2044 камиона. Това е извънредно огромен трафик, само че ситуацията се утежнява в допълнение от обстоятелството, че всички водачи минават инспекция на телесната температура и общия здравен статус.

Изискването е както от страна на румънските, по този начин и от българските управляващи като част от ограниченията против ковид.

Струпването на хора накара община Русе да обезпечи обикновени хигиенични условия, каквито до момента са липсвали.

" Във връзка с проблемите, които пораждат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " и образуването на ТИР колона по бул. " Тутракан " посока Русе - Мартен и Мартен - Русе до КПП-то, община Русе извърши инспекция и взима навреме ограничения, като ще бъдат предоставени тоалетни за обслужване на водачите на МПС и ще бъдат сложени в допълнение контейнери и кошчета за събиране на отпадъците ", изясни Георги Игнатов, шеф отдел " Екология " в общината.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР