Огромна опашка от тежкотоварни камиони на ГКПП Кулата. На граничния

...
Огромна опашка от тежкотоварни камиони на ГКПП Кулата. На граничния
Коментари Харесай

Огромна опашка от тирове и напрежение на ГКПП Кулата

Огромна опашка от тежкотоварни камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". На граничния ни пункт с Гърция е зародило и напрежение сред ядосани водачи.

Опашката стига чак то село Марикостиново , заяви Българска национална телевизия.

 Снимка 360931
Източник:

Заради километричните опашки водачите заплашиха да блокират прекосяването по границата.

През нощта е зародило и физическо сдърпване сред двама тираджии . Свадата зародила, тъй като техен сътрудник изискал да ги пререди на опашката, заяви bTV.

От " Гранична полиция " обясниха пред публичната телевизия, че километричното запушване се дължи на инспекции от чиновници на Агенция " Митници " .
Нямало проблем в техните осведомителни системи за инспекция на жителите, преминаващи през границата.

От Агенция " Митници " пък обясниха задръстването с ремонтите, които се правят от другата страна на граничния пункт на гръцка територия. Тапите били и поради интензивния петъчен трафик.

От организацията допълниха, че по отношение на юни месец предходната година трафикът на тирове през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " се е нараснал с 10%. Проблем с прекосяването има най-вече на тежкотоварни коли, а леките коли минават доста бързо и се постанова да чакат единствено по няколко минути.

Водачите на тирове обаче сигнализират, че не могат да преминат през пункта към този момент 10 часа. Отговорът на Агенция " Митници " - инспекцията на тежкотоварни коли трае няколко минути , работят три трасета с три кантара.

Темата стигна и до регионалния шеф на Благоевград, който съобщи, че ще бъде обезпечено в допълнение трасе за излаз от страната, с цел да може трафикът от тирове да се облекчи.

Стана ясно и че температурата на въздуха към този момент е към 30 градуса, което прави изискванията доста тежки.
На мястото има и пристигнала кола за спешна помощ , при положение, че някои от водачите имат потребност от помощ. Ще се раздава вода на водачите.

Министерство на вътрешните работи поучава тираджиите , които пътуват към Гърция, да минават през различен граничен пункт , защото ремонтите ще продължат още месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР