Огромна лендарт рисунка се появи на брега на Дурнакулак. Автор

...
Огромна лендарт рисунка се появи на брега на Дурнакулак. Автор
Коментари Харесай

Огромна пясъчна картина се появи на брега на село Дуранкулак

Огромна лендарт рисунка се появи на брега на Дурнакулак. Автор на чудната картина е Вивия Ники, която след двете си представяния на пътуващата галерия " Сърцето на Природата ", сътворява тази картина в голям размер, оповестяват от „ Изложби с идея “. 

Творбата е отдадена на Любовта. Тя е най-голямата лендарт картина правена до момента в България с мащаб 510 квадратни метра. Дължината ѝ е 30 метра, ширината - 17 метра. Картината е изрисувана напълно с детайли на природата – пясък и зелени водорасли, а благодарение на тъничък пласт тебеширен силует, оптимално безопасен за околната среда, картината е придобила по-добра видимост от небето, откъдето е била снимана с дрон.

Буря отми половината рисунка, а останалата част водорасли, авторката със личен труд почисти от плажната линия и се грижи да отстрани следите като възвърне в обичания си образ пясъчния терен, оповестяват още от организацията.

“Работих по вътрешен порив, нравствен позив, а най-после разбрах че точно в Дуранкулак е мястото на това изкуство. Нарисувани са млад мъж, пестник, агне, а името на Дуранкулак значи тур – доста мощен бик от предишното и кулак - пестник от старобългарски. Ето тук нападателния бик и юмрука се сведоха до прегръдка на агнето, а юмрукът се трансформира в грижливо прегърналата го ръка. Силата на името Дуранкулак се влива в мекотата “, споделя авторката.

Вивия Ники прибавя още, че тази картина е измислена към 2021 година. „ Беше се явила като израз на любовта към животните. Накрая обаче в нея виждам по какъв начин се показва Христовият завет. Юмрукът в прегръдка и агнето символизират грижата и любовта на Бога, живото творчество, благостта, кротостта, и добротата “, приключва художничката.



Вивия Ники е проектант и режисьор по обучение, през годините се занимава интензивно с изобразително изкуство и се отдава на дела за екологията. Създава юношески комитет “Плодната градина ”, който засади към този момент две благотворителни плодни градини за жителите на Софийска община. 

По-рано авторката подреди галерия “Сърцето на природата ” в Националния замък на културата в София. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР