Огромна ледена стена се издигна на десетки метри над езерото

...
Огромна ледена стена се издигна на десетки метри над езерото
Коментари Харесай

Велика ледена стена изникна между Китай и Русия

Огромна ледена стена се издигна на десетки метри над езерото Ханка, което разделя Китай и Русия, оповестяват интернационалните осведомителни организации.

Невероятната конструкция се е формирала вследствие на мощния вятър, който събрал части лед с разнообразни размери на източния бряг на езерото в китайската провинция Хъйлундзян.

"Ниските температури, в комбиниране с придвижването на водната повърхнина, оформиха тези ледено парчета по този необикновен метод, създавайки естествен феномен ", изяснява ръководителя на метеорологичната станция на езерото Ханка - Сюй Чжун.

Отначало стената била висока към три-четири метра, само че в този момент тя се издига на към 20 метра, а по дължина се простира на няколко хиляди километра.



"Ние с право можем да я назовем Великата ледена стена, с тази разлика, че тя не е дело на индивида, както Великата китайската стена ", разяснява още метеорологът пред китайския ефирен канал CCTV.

По думите му сходни ледена структури са доста необичаен феномен, даже за този регион, където през зимата температурите могат да паднат под минус 50 градуса.

За появяването му е належащо температурата на въздуха да бъде доста ниска и да се задължи за дълго, както и мощни ветрове и движещ се воден поток под леда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР