Огромна кибератака, предупреждаваща украинците да се страхуват и очакват най-лошото,

...
Огромна кибератака, предупреждаваща украинците да се страхуват и очакват най-лошото,
Коментари Харесай

Огромна хакерска атака удари правителствени сайтове в Украйна

Огромна хакерска атака, предупреждаваща украинците да се " опасяват и чакат най-лошото ", удари държавните уеб сайтове късно през вчерашния ден, оставяйки някои уеб сайтове недостъпни тази заран и накара Киев да стартира следствие, осведоми " Ройтерс "

Говорителят на украинското външно министерство е споделил пред " Ройтерс, " че е прекомерно рано да се каже кой може да стои зад офанзивата, само че е отбелязал, че Русия е стояла зад сходни удари в предишното.

Кибератаката, която е блъснала външното министерство, кабинета на министрите и Съвета за сигурност и защита, наред с други, идва, когато Киев и неговите съдружници биха паника за допустима нова военна атака на Русия против Украйна.

" Твърде рано е да се вършат изводи, само че има дълга история на съветски (кибер) набези против Украйна в предишното ", разяснява представителят на външното министерство.

Руското външно министерство не е дало отговор на искане за коментар. Русия по-рано е отричала да стои зад хакерски атаки против Украйна.

" Украинци! Всички ваши персонални данни бяха качени в обществената мрежа. Всички данни на компютъра са унищожени, невероятно е да ги възстановите ", се споделя в известие, очевидно на хакнатите държавни уеб сайтове, написано на украински, съветски и полски.

" Цялата информация за вас стана обществена, опасявайте се и очаквайте най-лошото. Това е за вашето минало, настояще и бъдеще. "

След вълна от безрезултатни диалози тази седмица по отношение на сигурността в Европа, Съединените щати предизвестиха в четвъртък, че опасността от съветска военна инвазия в Украйна е висока.

Русия сподели, че разговорът продължава, само че е в задънена улица, до момента в който се пробва да убеди Запада да забрани на Украйна да се причисли към НАТО и да понижи десетилетия на разширение на съюза в Европа - претенции, които Вашингтон назова " нестартиращи ".

Коментирайки хакерската атака, почитан украински чиновник по сигурността сподели пред Ройтерс: " Всички субекти на киберсигурността са били наясно с сходни вероятни провокации от Руската федерация. Затова отговорът на тези произшествия се прави както нормално ".

По-късно държавното управление съобщи, че е възстановило множеството от засегнатите уеб сайтове и че не са откраднати персонални данни. Редица други държавни уеб страници са спрени, с цел да се предотврати разпространяването на офанзивата, се споделя в известието.

Отношенията сред Украйна и Русия се сринаха след анексирането на Крим от Москва през 2014 година и експлоадирането на война сред силите на Киев и подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна през същата година.

Съединените щати обявиха в четвъртък, че Русия може да се пробва да сътвори предлог за започване на ново военно нахлуване против Украйна, сравнявайки обстановката с събитията през 2014 година

Русия предизвести за вероятни " пагубни последствия ", в случай че няма съглашение за това, което Кремъл назова червени линии за сигурност, само че сподели, че Москва не се е отказала от дипломацията и даже ще я форсира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР