Огромна част от предложените министри са част от екипа на

...
Огромна част от предложените министри са част от екипа на
Коментари Харесай

Станислав Балабанов призова да бъде даден шанс на проектоминистрите

Огромна част от препоръчаните министри са част от екипа на Има Такъв Народ от много време. Повечето са част от експертните групи на Има Такъв Народ. Предложеният за министър председател Пламен Николов е част от екипа след извършения референдум през от 2016 година и неговата поява беше обществена.

Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов пред Българска национална телевизия.

" Най-важното е тези хора да свършат работа. Дайте късмет на тези хора. Избирателят ни слага в забавна обстановка в 46-ото Народно събрание и неговата съществена фантазия е тези хора да свършат работа, тъй като сме изправени пред доста съществени проблеми, свързани с рецесията от ковид и ред политически решения, които би трябвало да се вземат ", сподели Балабанов.
 Партията на Слави няма да взе участие в дебатите по националните медии, били сеир Партията на Слави няма да взе участие в дебатите по националните медии, били сеир
Отстраняването на този израстък на статуквото, който се оказа много недоброкачествен в последните 12 години, изисква време. Това съобщи пред БН...

" Фрагментиран е този парламент, с 65 народни представители е много мъчно, само че ние преценихме и поехме цялостната отговорност, защото гласоподавателят ни отреди да бъдем първа политическа мощ.

Ако дадете късмет на това държавно управление, ще видите каква ще и бъде политиката ни по повод със оправянето с ковид. Ще търсим най-балансирания вид, с цел да се оправим с четвърта вълна ", сподели Балабанов, само че не разяснява по какъв начин плануват да се оправят с рецесията.

На въпрос за номинацията на министъра на образованието Велислава Петрова, която беше препоръчана за министър на опазването на здравето в първия вид на кабинета, Балабанов съобщи: " Тя е извънреден експерт, дайте ѝ късмет. Номинацията е забавен метод от наша страна - млада, амбициозна, приключила Кеймбридж - какъв брой по-прекрасно от това ".

По мотив информациите за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев, Балабанов повтори думите на Тошко Йорданов, че това не е истина и в случай че някой е обиден, да излезе с името си и да го съобщи обществено. За Илиев Балабанов сподели: " Достатъчно просветен, извънреден правист, извънреден експерт, той беше част от най-голямата ни юридическа борба през 2016 година ".

В първия вид на кабинета Илиев беше препоръчан за министър на правораздаването, а в този момент е номиниран за министър на образованието. Това решение Балабанов обоснова по този начин:
 Станислав Балабанов: Властта за Има Такъв Народ в никакъв случай не е била самоцел Станислав Балабанов: Властта за Има Такъв Народ в никакъв случай не е била самоцел
Властта за нас в никакъв случай не е била самоцел, ние сме на страната на българските жители. Това съобщи пред Българска национална телевизия Станислав Балабанов, лидер на...

" След като предложихме първия вид на кабинет, видяхте какво беше публичното мнение. За разлика от други, ние чуваме какво ни споделят хората. В последна сметка Министерство на вътрешните работи е сериозен орган и би трябвало да бъде воден от сериозен експерт, който държи на думата си ".

По отношение на консултациите с другите партии за бъдещия кабинет, Балабанов сподели, че постоянно от Има Такъв Народ са отворени за диалози. Той означи обаче, че индивидът, който най-вече е желаел тези диалози, както и да разбере имената на препоръчаните министри - Христо Иванов през вчерашния ден отсъстваше от консултациите.

По думите му общата позиция на Христо Иванов се е трансформирала, само че от Има Такъв Народ не знаят за какво.

Прочетете още по тематиката:

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР