Огромна част от хората със симптоми са с коронавирус, около

...
Огромна част от хората със симптоми са с коронавирус, около
Коментари Харесай

Личен лекар: Грип досега не сме засичали, невидими за системата са пациентите с COVID-19, които не могат да платят PCR

Огромна част от хората със признаци са с ковид, към 90%. Това сподели пред btv доктор Виктория Чобанова, и ръководител на Сдружението им в София област. По думите й в нейната процедура досега не е засичала грип.
" Тези, които са включени в приложението и на нас особено ни се подават, това са хора, които са си платили тестванията. Освен тях, ние имаме най-малко още два пъти по толкоз, които са хора, заболели със симптоматика на ковид. Ние продължаваме да ги следим и лекуваме, само че те публично не влизат в статитстиката, тъй като нямат опция да си платят теста (бел.ред. ). Това е всеобщо и е на всички места . "
" Те стоят по домовете си, ние сме им споделили да се изолират, да се карантинират. Наблюдаваме ги и провежддаме лекуване, когато се постанова. Проблемът става, когато се постанова да останат в болница. Тогава става в действителност сериозен проблем ", изясни персоналният доктор и добави: " Ако нямаш 120 лева по какъв начин да ги извадиш. Има пенсионери, за които това е половината пенсия "
" Това е нещото, което общопрактикуващите лекари приказваме и пишем непрестанно до министерството през цялото време на епидемията. Те (бел.ред. тестванията за коронавирус) би трябвало да бъдат безвъзмездни и отвън регулативните стандарти. Трябва да бъдат налични за всички. Това, което министъра разгласи, че всеки пациент с недоволства може да получи тест, не е правилно. РЗИ изрично отхвърлят да вършат проби на голямата част от хората. Включително и сътрудници нямат достъп до безвъзмездни проби на РЗИ. Лекари нямат достъп до тях. РЗИ просто не издава посоки за проби, не знам ", сподели тя.
Тя даде образец с нейна пациентка, която след позитивен резултат на бърз тест е била предложена за PCR, само че " РЗИ изрично отхвърлиха да вземат каквито и да било ограничения. Отказаха. Като представители над страната споделиха, веднага като няма PCR да отиде да си направи. Ако няма PCR, не е наш ангажимент. Как борим епидемията по тоя метод? ", попита тя.
" Не знам за какво в нашата страна се одобри, че диагнозата ковид се слага единствено с PCR , в медицината диагноза се слага с анамнеза. Потвърждение лабораторно, някакво имаме, от проучванията, което е PCR-ът ", сподели още експертът.
 Заради ковид: Засилено търсене на лекарства, хора си разменят предписания в интернет Заради ковид: Засилено търсене на лекарства, хора си разменят предписания в интернет
Рецепти за домашно лекуване на COVID-19 изпълниха обществените мрежи, сподели инспекция на " Монитор “. След сериозния взрив на болни о...
PCR тест или   - направление защо избират да издават персоналните лекари? " Ние избираме бързите проби, тъй като стават бързо, това им е оснновното преимущество. В рамките на същия ден, може на този човек, който е пристигнал за лекуване можем да му организираме и предпишем лекуване с напътствие дали е болен от ковид ", разяснява тя.
Лекарят обаче не е оптимист: " Електронно издаване на проби нямаме по какъв начин да се провежда до края на седмицата (бел.ред. това е ) Няма по какъв начин да се издават от персонални лекари "
Д-р Чобанова разяснява и по 1000 лева на месец за персоналните лекари до декември, които през днешния ден държавното управление би трябвало да утвърди: " Никой до момента не ни забелязваше. Вчерашният брифинг за нас е облекчение. Нашият труд към този момент се вижда. Това е един честен жест за нас. "
" Ние тази работа не сме спирали да я вършим от началото на март месец. Всички карантинирани бяха под наше наблюдаване – всички леко заболели, а към този момент в това число и приблизително тежките случаи, които не са признати в болница, сега са на наш тил. Към момента към 35 500 дори и повече, по последни данни, са пациентите, които общопрактикуващите лекари следят в домашни условия . Това въобще не е дребна работа. ", сподели тя.
Тя даде образец с нейните пациенти: " До през вчерашния ден бяха 10, през днешния ден може да станат повече. Имам известия за нови включени заболели, тук не приказваме единствено за тях, а и за техните близки, които са карантинирани. Положението нараства. "
 Изследване: Влажността може да разпръсква коронавирусните частици по-бързо Изследване: Влажността може да разпръсква коронавирусните частици по-бързо
Световната здравна организация (СЗО) счита, че коронавирусът може да се предава при всевъзможни климатични условия и няма причина да счита...

 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР