Огромен скандал се развихри в пленарната зала миг преди депутатите

...
Огромен скандал се развихри в пленарната зала миг преди депутатите
Коментари Харесай

Бесен скандал между Антон Тодоров и Румен Гечев взриви парламента!

Огромен скандал се развихри в пленарната зала момент преди депутатите да одобряват отчета на анкетната комисия за НДК и да отхвърлят настояването на Българска социалистическа партия за удължаването на периода й. В хода на полемика гербаджията Антон Тодоров още веднъж напомни за ролята на Румен Гечев в аленото ръководство като министър от кабинета на Жан Виденов и краха на банковата система, съобщи Канал 3.

Тодоров го упрекна, че е взел участие във фалирането на банките. Това накара Гечев да изригне против политолога.

Човек, който назова сътрудниците си тайфа, и ти си застанал в средата на шайката, с цел да лапаш, ти ли си моралният стожер? Моите родители са преподаватели, пенсионери, почтени хора, а твоето семейство половината през пандиза минаха, разпени се соцдепутатът.

Скандалът прерасна в препирня сред банките - от едната страна Гечев викаше към Тодоров, по адрес на татко му, че е бил палач и престъпник. Депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия скочиха, настръхнали и подготвени за меле.

В този миг председателстващата съвещанието Цвета Караянчева побърза да приключи разискванията и да завърши с гласуването на отчета след близо тричасови диспути.

С него болшинството разпусна анкетната комисия по тематиката НДК отхвърли да удължи работата й до края на септември, както упорстваха социалистите. Записаха още, че комисията си е свършила работата, а отчетът ще бъде възложен на прокуратурата и АДФИ.

Срещу записа " подозрения за нарушавания " скочи Румен Гечев. " Какви подозрения! Тук става дума за нарушавания, това са явни обстоятелства ", възмути се социалистът и разгласи, че НДК има загуби от 30,5 млн. по времето, когато Боршош е бил изпълнителен шеф. " По сметките на НДК сега има единствено 62 хиляди лева, то е във в действителност банкрут, установи той. Защо не са били следени първите 17 млн., дадени на НДК за Председателството, а в този момент се търсят едни 3 милиона, отишли за други цели, предсказа Гечев. Той попита, на фона на тези нарушавания, " коя е тази по-божествена мощ от божествения министър председател ", която го е избавила след уволнението на Лиляна Павлова. " Наесен избор на съмнение и оставка ", предсказа Гечев.

И влезе в дуел с още един народен представител от ГЕРБ. Снежана Дукова не му остана длъжна и разгласи, че всички знаят, че той е " деструктивен " по принцип и търси " екстремални борби ". " Комисията извърши извънредно доста работа, работи дейно, изключително, доста часове, с цел да обясни обстоятелства и условия ", сподели Дукова.Този отчет е обществен и ще бъде там, където би трябвало, само че със задна дата. Много несъответствуващ наставник сте, когато човек като Вас стане и търси финансови зависимости... НДК не е единствено за Европредседателството. И НДК ще продължи да съществува и след Председателството ", приключи патетично зам.-шефката на комисията.

" Няма по какъв начин да не стигне до прокуратурата! ", отвърна Гечев. " Не чух тези герои, които се припознаха тук и откраднаха десетки милиони, да вдигнат ръце и да отидат в близкото отделение на Министерство на вътрешните работи ", предложи социалистът.

" Не си хабете барута ", опитва миролюбиво атакистът Павел Шопов. Патриотът Павел Шопов пък се върна в зората на демокрацията и означи, че Боршош е " от златното Костово потомство, от времето, когато такива се вмъкваха в бордове ". Той утвърди всичко казано от Гечев, като не му хареса единствено заканата му за избор на съмнение наесен. И изведе кое е важноо като извод за депутатите. За задачата Шопов напомни, че преди време Иван Костов вкарвал сини деятели - по един човек в 13 борда. Онези, които тогава направили " разбойническата приватизация, с усмивка, с финт, доста от тях успяваха да докарат нещата до най-различни постове и позиции ", проучва депутатът от " Атака ". И се провикна: " И те мърсуват на снагата на България ". Шопов се ядоса за какво от ГЕРБ заставали " като матросовци на амбразурата на бункера " да пазят сходна персона, да я уволняват и избавят по-късно. " Подобни явления по Илф и Петров не са и политически, те имат престъпно надълбоко психически темперамент, с цел да отчетем едни пръснати милиони, едно провалено време, едни излъгани очаквания. От това политически дивиденти не може да се завоюват, това е част от грешките на растежа, на самата смяна, милиардите са изгубени, лека-полека стигнахме до дупката. Ползата от този спор е да заострим вниманието си към такива персони ", направи извода депутатът от Оперативна програма.

През това време ГЕРБ и Българска социалистическа партия всекидневно се захапаха и за двумесечната отговорност за НДК на Деница Златева като длъжностен вицепремиер. Докато Диана Йорданова уточни, че тя е обявявала публични поръчки, Жельо Бойчев отхвърли и прикани ръководещите да не манипулират. Искате да прехвърлите това, което е ставало две години върху двата месеца на Деница Златева, възмути се Бойчев. Йорданова пък го прикани да види документите - цели 12 класьора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР