Огромен скандал се разрази по време и след мача в

...
Огромен скандал се разрази по време и след мача в
Коментари Харесай

Огромен скандал в Лига Европа: Играч на Славия бит в тунела ...

Огромен скандал се развихри по време и след мача в Лига Европа сред Рейнджърс и Славия Прага, който приключи с победа на чехите с 2:0, а домакините, които ритаха като магарета финишираха с 9 индивида.

В центъра на събитията се оказа бранителят Ондрей Кудела, който първо бе упрекнат от домакините в расизъм, а по-късно чехите оповестиха, че е бил измъчван в тунела при прибиране на двата тима.

В 87-ата минута на срещата се видя по какъв начин Ондрей Кудела споделя нещо на Глен Камара от Рейнджърс, което докара до голям брой полемики, в които се включиха Стивън Джерард и сътрудника му от Славия Индржих Триписовски. По-късно Джерард изясни своята позиция на обстановката. „ 100% имам вяра на това, което Глен Камара ми сподели. Други футболисти също са чули какво е споделил Кудела. Горд съм с всички мои играчи, които демонстрират взаимност. УЕФА е осведомена и се надявам да не заметат случая под килима. Чувствам се сърдит. Трудно е да се опише по какъв начин се усещам в този момент, тъй като познавам Глен и му имам вяра. Това е разочароващо. Моят футболист ми сподели, че е бил малтериран на расова основа. Извиках Глен по време на мача, само че той не пристигна. Щях да го запитвам дали желае да напуснем терена и щях да ги поддържа без значение от решението. Играчите останаха на терена и това бе тяхно решение “, сподели Джерард.

ОБившият халф на Челси съобщи, че се надява следствието на УЕФА да докара до нужните резултати. „ Ако желая да кажа нещо на футболното игрище за какво би трябвало да закривам устата си и да отида до ухото на сътрудника си. Мачът бе завършил – играхме с 9 индивида, а те водеха с 2:0. Защо бе належащо това? Разочароващо е, че има хора, които се пробват да защитят противниковия състезател. Опитват се да го защитят, като ни назовават лъжци. Стоят 100% зад Глен Камара “, сподели Джерард.

В същото време обаче в Чехия описаха обстановката като „ шотландски пъкъл “, така след мача е трябвало да се намесва полицията, откакто Ондрей Кудела е бил обичай в тунела на „ Айброкс “. Това е станало сега, в който футболистът е бил привикан за допинг надзор. " След мача тимът не беше позволен до съблекалните и Ондрей Кудела беше обичай с юмруци от Камара в наличието на треньора Стивън Джерард и под надзора на шотландската полиция ", разкриха от Славия.

„ Мога да потвърдя, че напуснахме стадиона съпроводени от полицията “ разяснява представителя на чехите Михал Бичек. Стигнало се е до потребност от помощ от страна на посолството на Република Чехия, което да окаже подпомагане на Славия след мача.

По-късно президентът на Славия Ярослав Твърдик разгласява изказване в отбрана на Кудела. „ Славия изрично се декларира, че Ондрей Кудела по никакъв метод не е обиждал противниковите играчи. Нашият състезател е бил нападнат физически след мача. По искане на Славия казусът е проверяват от локалната полиция. Искаме да забележим и следствие на цялата обстановка от УЕФА “, написа Твърдик.

В същото време Ондрей Кудела въпреки всичко обясни какво е споделил на Камара: „ Казах му „ Ти си ши*ан човек. Това бе казано в страстите след два червени картона и поредност брутални намеси на нарушавания от съперниците. Аз изцяло отхвърлям расизма “, сподели Кудела.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР