Огромен скандал с етикет Цензура заради коронавируса почва да се

...
Огромен скандал с етикет Цензура заради коронавируса почва да се
Коментари Харесай

Цензурира ли нарочно YouTube пресконференция на двама лекари за коронавируса?

Огромен скандал с етикет " Цензура поради ковид " почва да се оформя в Съединени американски щати. Причината – конференция отпреди седмица на двама лекари от Бейкърсфийлд, Калифорния – лекар Дан Ериксън и лекар Артин Масихи. Двамата са притежатели на център за спешна помощ (Accelerated Urgent Care) и са на предна линия що се отнася до грижата за пациенти с COVID-19 и най-много за провеждането на проби.
Какво в резюме съставлява ВИДЕОТО – в него двамата приказват за това какъв брой в действителност рисков е коронавирусът и дали няма да се стигне до прекомерно драконовски ограничения за прекомерно дълго време, което да докара до по-страшни косвени (вторични) последствия както за здравето на американците, по този начин и за живота им като цяло. От казаното от тях излиза, че той е много инфектиран, само че (засега) смъртността не наподобява толкоз огромна.
Конкретни статистически изказвания от страна на лекарите – на база екстраполация от личната им база данни в един окръг (окръг Кърн), те заключват, че 12% от калифорнийците са се сблъскали с вируса, смъртността е 0,1% и като цяло не се разграничава с доста където и да погледнеш по света (Испания, Швеция, Норвегия) на база екстраполация - т.е. какъв брой са инфектираните хора в реалност. Двамата считат и, че основният инфекционист на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи е бил прав за смъртността на COVID-19 при започване на разгара на епидемията и за наложените ограничения – поради очевидно чужд вирус, чийто резултат е незнаен, само че в този момент, на база насъбрани данни, това следва да се премисли съществено – тъй като колкото повече време минава, толкоз повече данни и надлежно познание се натрупават.
Имунната система се построява посредством излагането ѝ на бактерии и вируси. Още бебетата, които си играят, пипат всичко и си лапат ръцете-  по този начин те влизат в допир с вируси и бактерии, оформят комплекс от антитела - по този начин се построява хубавичко имунна система. Това е базисна имунология. Когато затвориш хора у дома, кажеш им да чистят всичко и да носят маски, ти ще убиеш 99% от вирусите и бактериите, в това число " приятелите " на твоята имунна система. Имунната система се развива посредством всекидневен продан с вируси и бактерии. Затвориш ли хората за няколко месеца, имунната им система ще се срине ", споделят лекарите. И имат вяра, че с течение на времето коронавирусът ще се приспособява повече към хората и смъртността ще намалее още.
Според YouTube обаче изказаните тези във видеото, в което има един куп извънредно сериозни журналистически въпроси и доста от отговорите на двамата лекари биват подплатени със статистически данни, казани от самите тях, нарушават " разпоредбите на общността " . Този общ знаменател е добре прочут на всеки, ползващ платформата за видеосподеляне или която и да е от известните обществени мрежи в света, когато негово наличие (писмен пост, фотография, видео), бива блокирано. Модераторите на въпросните мрежи в никакъв случай не изясняват в подробност за какво постановат наказване – в доста случаи това не е належащо, само че и в значително става въпрос за безусловно субективни решения.
Случилото се провокира сериозен отзив " за " и " срещу " лекарите. Безусловна поддръжка им даде създателят на Tesla Илън Мъск – в Twitter. Припомняме, че Мъск напусна Фейсбук точно поради спор със основателя му Марк Зукърбърг.

Docs make good points https://t.co/WeXuZpMghY
— Elon Musk (@elonmusk) April 26, 2020
Само че. На първо място – изказване на Американския лицей по незабавна медицина и Американската академия за незабавна медицина, представено от Mercury News. Според него, тезата на доктор Ериксен и доктор Месихи е безразсъдна и като притежатели на локален незабавен център те приказват на база непроверени от други учени данни, в поддръжка на своите лични финансови ползи, а не на публичното здраве. В конференцията, особено доктор Ериксен неведнъж натъртва на това, че доста лечебни заведения в Съединени американски щати в действителност не работят, поради съсредоточаването в ковид и медицински експерти биват освобождавани, защото няма пациенти с други заболявания, надлежно няма и доходи за лечебните заведения.
Мнение по тематиката изрече и лекар Карл Бергстрьом, биолог от Университета във Вашингтон, който специализира в основаване на модели за инфекциозна заболеваемост. Той е безапелационен, че двамата лекари " постановат " данни за стеснен окръг от хора като меродавни за цялата територия на Съединени американски щати. Все едно да изчисляваме междинната височина на американците, като вземем междинната височина на играчите от баскетболен мач в НБА, сериозно споделя доктор Бергстрьом. И предизвестява, че не може да се прави статистическа картина на база картината на незабавно поделение, като дава статистика за Ню Йорк – 0,14% умряли поради COVID-19 от цялото население, не просто от инфектираните.

Unfortunately the misleading claims of those two doctors in Bakersfield keep making the rounds, so I want to very briefly address the problem with what they are saying.

I won`t get into their possible motives, past political activity, etc.https://t.co/IGzeamfqce
— Carl T. Bergstrom (@CT_Bergstrom) April 26, 2020
Сенатор Ричард Пан, който е педиатър и член на Сената в Калифорния плюс ръководител на сенатската комисия по опазване на здравето в Златния щат, счита, че двамата лекари не са били до дъно откровени по отношение на употребените способи за статистически калкулации. " Те вършат това, с цел да привлекат внимание ”, споделя той.
Mercury News дава линк към Фейсбук, с изказване, че двамата лекари са изразили поддръжка за Доналд Тръмп и отхвърлят да носят маски навън, само че наличието във Фейсбук е свалено.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 29 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР