Огромен скандал разтърси Движение Пет звезди - една от партиите

...
Огромен скандал разтърси Движение Пет звезди - една от партиите
Коментари Харесай

Скандал за корупция разтърси управляващата партия в Италия

Огромен скандал раздруса Движение " Пет звезди " - една от партиите в ръководещата коалиция в Италия. Председателят на общинския съвет в Рим беше задържан за корупция. Марчело Де Вито беше основна фигура на партията в локалната власт. Според обвиняването той e вземал подкупи от строителни бизнесмени против позволения за огромни обекти. Арестувани са още двама бизнесмени и юрист.

Движение " Пет звезди " изключи обвинявания от редиците си. Мигновената реакция показва непоносимост към корупцията.

Луиджи ди Майо, вицепремиер и водач на Движение " Пет звезди "
За мен Марчело дe Вито е вън от Движение " Пет звезди ". Той може да се пази както желае, само че на километри от нас. Ние в никакъв случай не сме мислили да променяме душите на хората, само че реагираме за 30 секунди и изхвърляме всеки, които желае да ни окаля.
Обвиненията против Марчело Де Вито са свързани с плана за нов стадион на футболния клуб " Рома ". Смята се, че той е вземал подкупи от шефа на строителната компания Лука Парнаси. Той беше арестуван при първите разкрития през юли, дружно с още девет души. Стадионът трябваше към този момент да е подготвен, само че градежът даже не е почнал. Смята се, че Де Вито е получавал подкупи и за други обекти. " Няма място за корупция в Рим " написа във Facebook кметът Вирджиния Раджи. Тя беше определена с обещания за почтеност и постави старания за справяне с редица проблеми на италианската столица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР