Огромен скандал назрява покрай действията на РЗИ-София в болница "Софиямед",

...
Огромен скандал назрява покрай действията на РЗИ-София в болница "Софиямед",
Коментари Харесай

Зрее скандал - връщат онкоболни от Софиямед


Огромен скандал назрява около дейностите на РЗИ-София в болница "Софиямед ", оповестява ПИК. Въпреки края на периода за стерилизация, който беше 48 часа и осъществяването на всички наставления от страна на лечебното заведение, управляващите към момента не позволяват пациенти и не връщат естествения темп на работа, от който зависят хиляди столичани.

Пред pik.bg Стоян Колев, шурей на онкоболен пациент съобщи, че фамилията му е в ужасна обстановка.

"Повече от неприятно е. Той е тежко онкоболен, с метастазирал рак и би трябвало да продължи процедурите си. Той влиза в болница през избран интервал от време, вършат му се проучвания и му се дават медикаменти месец за месец. Сега като е затворена "Софиямед ", аз приказвах няколко пъти с болничното заведение. Но какво се оказва - този пациент не може да се лекува. Не имам вяра да е единствено той. Предполагам, че и с всичките пациенти е по този начин ".

От болничното заведение обяснили, че са в карантинен интервал. "Може би би трябвало да я има тази карантина, само че един човек отишъл, влезнал в болничното заведение и повече от два дни и половина ситуацията е такова. Звъня в онкологичното и те ми споделят, че въобще не им дават нито да одобряват, нито нищо да вършат ", разяснява младият мъж.

Стоян Колев съобщи, че онкологичното поделение е блокирано и той изпитва към този момент стеснение да звъни там: "Обаждал съм им се повече от 10 пъти. От там ми споделят, че тече някакъв карантинен интервал и споделят: "Обадете се след няколко часа ", след няколко часа отново споделят: "Обадете се след няколко часа ". Това е и спомагателен стрес за болния. Това са животоспасяващи процедури, цялата къща е полудяла и ние нищо не можем да създадем ".

Хората, попаднали в неуместната обстановка, нямат никаква изясненост докога ще продължи този "карантинен интервал ". "Никой не знае по кое време болничното заведение ще отвори. "Поне да кажат - до на следващия ден в 6 или 8 часа сутринта. Но в болничното заведение сега онкологичното поделение не работи. Ние от септември се лекуваме там, те са на избрана дата, на избрани процедури. Всички са обезпокоени - и хората от болничното заведение, и пациентите ", съобщи Стоян Колев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР