Огромен скандал, който може да прерасне дори в международен, е

...
Огромен скандал, който може да прерасне дори в международен, е
Коментари Харесай

ГРЪМВА РАШКОВГЕЙТ! Вътрешният министър сам изфабрикувал доклада за Барселона, вкарва България в международен скандал

Огромен скандал, който може да прерасне даже в интернационален, е на път да взриви българската политика, откакто от профилираната прокуратура разкриха детайлности за така наречен " отчет " за " Барселонагейт ", който от ДАНС са изпратили до държавното обвиняване.

Аферата " Рашковгейт " изправя страната ни пред невъобразим интернационален скандал поради изфабрикуваните 26 страници, научи медията ни.

Всъщност въпросните хвърчащи листа, които от ДАНС пратили на профилираната прокуратура, са 100% отрязъци от медийни изявления, освен това български.

Има подозрения, че персонално Бойко Рашков е събирал изявленията, в които името на водача на ГЕРБ Бойко Борисов е забъркано с следствието за къщата в Барселона, превел ги е на британски, след което ги е предал на Държавната организация за национална сигурност. Те пък ги препратили на спецпрокуратурата.
свързани новини31592преди 44 минути69953преди 2 часа
Както ПИК заяви, резилът е голям, защото самите документи са без създател, без автограф и без щемпел и не е ясно кой ги е изпратил до ДАНС. Експерти разясниха още пред медията ни, че методът, по който изфабрикуваният отчет е списван, подсказва, че това е дело на българската полиция и даже на самия вътрешен министър Бойко Рашков, който го пратил на ДАНС сякаш от името на полицията в Испания.

Припомняме, че Рашков няколко пъти се базира на въпросния отчет в медийните си изяви, в които тръби, че от документа, изпратен от Испания, ставало ясно, че и Борисов е забъркан в аферата.

Ако обаче се окаже, че отчетът въобще не е дело на полицията в Испания, Рашков може да забърка страната ни в интернационален скандал, в случай че тамошните управляващи схванат за фалшификата, който се дава на българската прокуратура сякаш от тяхно име.
свързани новини78579преди 3 часа
Припомняме, че по-рано през днешния ден от профилираната прокуратура публично оповестиха, че са получили 219 страници от испанската прокуратура по отношение на следствието, известно като " Бареслонагейт ". От държавното обвиняване разкриха още, че при тях е дошъл и чудноват отчет от 26 страници на британски език, възложен им от ДАНС. По думите на магистратите те за първи път виждат подобен документ, който е без никакви обозначителни атрибути като автограф, щемпел и даже дата.

Все отново по-късно денем от профилираната прокуратура разкриха, че са получили още някакви документи от Министерство на вътрешните работи, които са входирани в деловодството им. Все още обаче не е ясно какъв е техният генезис и разграничават ли се по наличие и размер от останалите документи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР