Огромен скандал е на път да помрачи сблъсъка между Антъни

...
Огромен скандал е на път да помрачи сблъсъка между Антъни
Коментари Харесай

Огромен скандал е на път да помрачи сблъсъка Джошуа - Пулев

Огромен скандал е на път да помрачи конфликта сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Лондон на 12 декеври. Към днешна дата промоутърската компания на международния първенец, ръководена от Еди Хърн – Matchroom Boxing Limited, изрично отхвърля да акредитира който и да е български публицист.

“Изцяло в пълномощията на Matchroom Boxing Limited е да издаде документ, в който да попадат имената на представителите на българските медии, които са дали поръчка за акредитация за освобождението на нашите публицисти от наложителната 14-дневна карантина.

Това писмо се назовава Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Англия по бизнес, най-много на публицисти. Оторизирани да издават сходни писма са уредниците на всички събития, за които биха пътували в Обединеното кралство чужденци, наблягам – по работа. И още веднъж наблягам – този документ, който се издава напълно в унисон с английското законодателство, служи досега най-вече на представители на медии”, заяви журналистката Влади Лазарова, която е пресаташе на Кубрат Пулев.

Относно невижданата обстановка към този момент са извършени десетки диалози с Външно министерство, с Министерството на младежта и спорта, с юриста на Кубрат Пулев – Джон Уърт, който от средата на предходната седмица е в Лондон и се пробва да позволи този проблем, със CEO-то на Matchroom, с тяхното пресаташе, с цялото управление на Българския професионален боксов съвет, както и с Британския боксов ръб. За случая са известени президента на AIPS Джани Мерло, както и ръководителя на Британската асоциация на спортните публицисти Ашли Броудли.

“Обяснението на Matchroom от предходната седмица е неуместно. Твърдят, че в хотела са отделили единствено 12 стаи за публицисти, които са предоставени на британски медии. Моята информация е, че във въпросния хотел, в който е проведен така наречен “балон” за Пулев и Джошуа, има цялостен празен етаж, настрана е възложен един етаж за екипа на Джошуа, а все още, за екипа на Пулев са отделени тъкмо 10 стаи.

Обяснението, което последно получих от CEO-то на Matchroom Франк Смит безусловно към този момент ме извади от кожата, тъй като гласи, че сме закъснели. Аз настоявам, че най-малко от два месеца вършим опити да получим информация, касаеща медиите ни за дуела, а многократните запитвания за изискванията, които би трябвало да спазят българските публицисти, в случай че желаят да бъдат упълномощени от страна на Epic Sportsи Top Rank, до този миг в никакъв случай не са получавали отговор, камо ли подобен, който да съдържа краен период на поръчки от наша страна. Франк Смит бе известен от мен за имената на публицистите ни, медиите ни и възможните дати на идване, както и готовността ни всички, които пътуват, без значение, че ще заминат с отрицателен PCR-тест, да бъдат тествани още веднъж в Лондон, за наша сметка. Дори това предложение не бе почетено, а достъпът ни до интензивностите преди мача – конференция и кантар, както и на самия мач – отказани.

Отговорът от генералния секретар на Британския боксов ръб Робърт Смит, който е съорганизатор на събитието в четвъртък бе сбит: „ Не можем да ви помогнем. “

От петък, старания да разрешат проблема оказват помощ от Министерството на спорта. От там изпратиха писмо, подписано персонално от министър Кралев до английското министерство на спорта, до Британския боксов ръб, както и до службата, която издава разрешителни за влизане в страната без карантина. Отговор все още пристигна само от генералния секретар на боксовия им ръб Робърт Смит, който уведомява Министерството ни на спорта, че препраща случая до… Matchroom”, описа още Лазарова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР