Огромен пропуск в системата е, че училищата нямат задължение да

...
Огромен пропуск в системата е, че училищата нямат задължение да
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: В училище трябва да изискват ваксинационни картони на децата

„ Огромен пропуск в системата е, че учебните заведения нямат обвързване да изискват имунизационни картони или профилактични карти “.

Това написа във Фейсбук депутатът от групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ във връзка растежа на случаите на коклюш в цялата страна. Според нея главната причина инфекцията да върлува в страната е обвързвана с това, че към този момент нямаме сериозната маса от имунизирани хора . Публикуваме цялостния ѝ коментар без редакторска интервенция:

„ Две умряли бебета от коклюш в кюстендилска област е покруса.
Съболезнования на родителите.

Другата седмица ще има изключително съвещание на здравната комисия, в което ще се изслуша здравния министър по подхванатите ограничения в министерството.

Получавам сигнали от доста родители, на които децата им са задоволително огромни, с цел да вървят на учебно заведение, че учебните заведения са почнали незабавно да изискват имунизационните календари, с цел да се откри дали има поставени ваксини.

Това е голям пропуск в системата, тъй като за разлика от детските градини, учебните заведения нямат обвързване да изискват имунизационни картони или профилактични карти. Това би трябвало да се промени и подаване на информация за здравния статус на децата да бъде аст от документите, които родителите дават на учебните заведения.

В България коклюш има, тъй като към този момент нямаме сериозната маса от имунизирани хора, които да образуват общия имунитет на обществото с цел да запазят живота на бебетата, които са били под имунизационна възраст и е ясно, че би трябвало да се вземат ограничения неотложно.

Това ще бъде моето предложение към „ Здравната комисия “ в Народно събрание – оптималната информация, която да служи на просветителните институции за отбрана на децата.
Ваксинацията избавя животи, не подправените измислени вести. Всеки един от нас носи отговорност за опазване на здравето и живота на бебетата под имунизационна възраст.

В 15 области в България са доказани случаи на коклюш

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР