Огромен проблем за много българи.Над 220 000 са българите без

...
Огромен проблем за много българи.Над 220 000 са българите без
Коментари Харесай

Над 220 хиляди българи са без документи за самоличност

Огромен проблем за доста българи.

Над 220 000 са българите без документи за идентичност. Това демонстрира изследване на Националната застъпническа акция по план “Невидимите, които виждаме ”.

Хората без документи за идентичност се усилват с към 30 000 на година, а с цел да се овладее този развой, са нужни законодателни промени.

Към декември предходната година броят на жителите без годна персонална карта е 150 000 -  от март до декември са се нараснали с 27 000.

“Проблемът стартира през 2012 година Целта е да се ограничи изборният туризъм. Преди локални избори в другите общини се записаха по 30-50 индивида на един адрес и затова народните представители одобриха промени в Изборния кодекс, с които вкараха условие всеки жител да потвърждава адреса, на който живее, с документ за благосъстоятелност или контракт за наем. Въведоха ограничаване на броя хора, които могат да живеят на един адрес, тъй че за един човек би трябвало да има 10 кв. м жилищна повърхност. Това сътвори доста проблеми. ” - съобщи пред БНР специалистът по застъпничество и политики за обществено включване Люба Батембергска, представена и от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР