Огромен пожар избухна в района на Сточна гара в София

...
Огромен пожар избухна в района на Сточна гара в София
Коментари Харесай

Пожар изпепели поликлиниката на психодиспансера в София, пострадали няма

Огромен пожар избухна в региона на Сточна гара в София рано тази заран. Пострадали хора няма. Предполага се, че огънят е тръгнал от колиба. Унищожени са покривът и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психодиспансера.

В момента на пожара там не е имало пациенти. Все отново поради неналичието на ток се наложи евакуация и от двете лечебни заведения. Пациентите са настанени в други столични лечебни заведения.

Огнената буря подвигна на крайник столичните пожарникари малко след 5 сутринта.

От психодиспансера пламъците са се трансферирали към поликлиниката на Белодробната болница.
Илияна Маринчовска, ЦПЗ: Идвайки на работа, ме отклониха и ми споделиха, че има огромен пожар... други детайлности не знам.
Десет пожарни коли гасиха пламъците.
Кирил Пантелеев - шеф на Белодробна болница-София: Има откъм гърба една постройка, колиба, от там е тръгнал. Оттам пламъкът минава към нашата фасада, която е изолираност, и хваща. При това аз незабавно съм реагирал, тъй като съм нощен в същото време.Засегнат е фибротичният кабел, дограма е отпътувала на идващия кабинет, дограмата на рентгена също е отпътувала.
Всички 51 пациенти са евакуирани. По-голямата част са от психодиспансера. Наложило се е да бъдат изведени и няколко души от Белодробната болница.
Д-р Емил Грашнов - шеф на Център за психологично здраве-София: Една наша постройка е изгоряла при пожара - административната постройка и поликлиниката, с архива и по този начин.
Най-много 16 души са трансферирани в Държавната психиатрична болница в Нови Искър. Пациенти са настанени и в Окръжна болница, ВМА, " Св. Наум " и " Св. Иван Рилски ".

След повече от 4 часа огнеборците съумяха да потушат пламъците. Пострадали няма, само че материалните вреди са обилни.

Д-р Бойко Пенков, заместник-министър на опазването на здравето: Проблемът е с покриваната структура, която би трябвало да бъде покрита даже и краткотрайно, поради времето. Има над 500 кв.м. откъм гърба бараки, които са изгорели.
Здравният министър разпореди незабавна оценка на вредите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР