Огромен паяк в кухнята стресна студентки в квартирата им в

...
Огромен паяк в кухнята стресна студентки в квартирата им в
Коментари Харесай

Студенти останаха без думи: Откриха огромен паяк в кухнята им

Огромен паяк в кухнята стресна студентки в квартирата им в Загреб и ги накара да повикат екип, с цел да им помогне, предава RTL Hrvatska.

" Той беше на стената. Това не е елементарен дребен паяк, който можете да засмучете с прахосмукачка или да убиете с метлата. Беше голям черен паяк с крайници, покрити с черни косми. Бях ужасена “, изясни студентката Сара Шарич.

" Понеже сме студенти и нямаме близки в Загреб, на които да се обадим. Хрумна ни да се обадим на зоологическата градина. Решихме, че щом имат паяци, могат да ни оказват помощ “, добави тя.

И в реалност екип на зоопарка се отзовава на сигнала. На място виждат паяк вълк.

Те не плетат мрежи. През нощта се крият, а денем ловуват. Имат чудесно зрение. Някои са опортюнистични ловци - нахвърлят се върху плячката, щом я видят, или я преследват на къси дистанции. Други чакат преминаваща плячка в или покрай отвора на дупка, предава bTV.

" Той беше изцяло естествен и спокоен. Хванахме го с буркан. Влезе самичък в него, затворихме го и го транспортирахме тук в зоопарка. След това беше пуснат в гората “, разяснява Доминик Матушина, чиновник на зоопарка.

Нежеланият посетител в кухнята не е бил толкоз рисков, споделят зоолозите. Съветват да не се убиват с чехъл, а просто да се хващат и пускат на открито.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР