Огромен парен локомотив пристигна от Виена в България, за да

...
Огромен парен локомотив пристигна от Виена в България, за да
Коментари Харесай

Огромен парен локомотив пристигна от Виена за реставрация в България

Огромен парен локомотив дойде от Виена в България, с цел да бъде реставриран изцяло в София. Машината, която датира от Втората международна война, бе превозена по река Дунав до Русе посредством най-големия профилиран транспортен съд за транспорт на тежки извънгабаритни товари "Джъмбо 3 ".

С неповторима тричасова интервенция през днешния ден антиката бе трансферирана от кораба през реката върху жп релсите в русенското пристанище, след което с локомотив ще бъде изтеглена до столицата. Идеята на австрийската собственичка на парната машина е тя да бъде част от ретро трен, който да вози туристи из Европа, потегляйки от Виена. Локомотивът е доста тежък – с цялостен бункер с вода и въглища тежи над 140 тона. Висок е 4,50 метра, а през Втората международна война е превозвал боеприпаси и бойци.
11
Дължината му е 23 метра дружно с тендера, в който откъм гърба се возят въглищата. Мощността му е 1625 коня, които се основават от два цилиндъра с диаметър 60 см. Операцията по прехвърлянето на парната машина на суша е комплицирана, защото пристанищните кранове в Русе не могат да вдигнат тази тежест.
11
Самият локомотив е някъде над 85 тона без тендера и двата крана, могат да вдигнат до 60 тона. И по тази причина бе притеглен плаващият кран "Титан ", който да застане сред брега и кораба, да вдигне локомотива от кораба, да го прекара над водата и да го сложи върху релсите, описа шефът на компанията корабособственик Веселин Рубчев, представен от "Булфото ". Дейността по превозването на парния локомотив бе следена и от представители на австрийския вложител, които наблюдават придвижването на машината от Виена до България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР