„Огромен напредък има по изграждането на АМ „Европа“. Най-труден е

...
„Огромен напредък има по изграждането на АМ „Европа“. Най-труден е
Коментари Харесай

Премиерът: Огромен е напредъкът по изграждането на АМ „Европа“

„ Огромен прогрес има по построяването на Автомагистрала „ Европа “. Най-труден е третият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман, само че със завършването на автомагистралата ще се пътува без светофар от Мюнхен и Виена, през Белград до Бургас и Солун “.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който огледа на място строителните действия по трасето, осведомят от държавната пресслужба.

Премиерът подчертава, че автомагистралата е от голямо значение за всички страни в района, защото е част от Трансевропейския кулоар № 10, а на България ще носи и доходи от винетни такси.

Борисов означи, че построяването на Автомагистрала „ Европа “ се прави, без да се попречва пътният и жп трафик по трасето.

Строителните работи по 14,5-километровата права от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман започнаха през февруари тази година. Работи се по цялата дължина на трасето, извършват се земни и пътни строителни действия, подготовка на земната основа; бетонови, кофражни, армировъчни работи, солидни бетонови и стоманобетонови структури, допълват от държавната пресслужба.

Вторият 17 км сектор от Драгоман до Сливница е подготвен. Движението в сектора беше пуснато предварително при започване на ноември 2020 г – половина година по-рано от плануваното.

За третия 16,5 км сектор на автомагистралата - сред Сливница и София, в края на февруари тази година започва социална поръчка за избор на реализатор на строително-монтажните работи. На 9 април следва отварянето на офертите на претендентите. Отсечката ще минава по напълно ново трасе. Тя ще стартира при с. Храбърско - при 32-ри км, ще минава по нов терен на север от Божурище, сред селата Волуяк и Мрамор и ще се влива в Северната скоростна дъга при пътния възел със Софийския околовръстен път.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР