Огромен комплекс от бури преминава през Европа, като според съобщенията

...
Огромен комплекс от бури преминава през Европа, като според съобщенията
Коментари Харесай

Най-малко 14 души станаха жертви на бурите в Европа

Огромен комплекс от стихии минава през Европа, като съгласно известията са починали минимум 14 души, и аргументи опустошаване от френския остров Корсика до Венеция, преди да продължи да нанася огромни вреди в елементи от Австрия и Словения , обобщава Associated Press.

Според организацията минимум петима души във Франция и двама в Италия са били убити от мощните стихии . Някои специалисти считат, че комплексът от стихии може да се квалифицира като " дерехо ", изключително рискова, необятно публикувана и дълготрайна вятърна стихия. Съобщава се, че две деца са станали жертва на мощния вятър в Австрия.

Комплексът от стихии се движи извънредно бързо, увеличавайки риска от мощен вятър. Интензивната поредност от стихии на югозападния бряг на острова в 8:15 сутринта локално време (9:15 часа българско време) в четвъртък. Вятърът там доближи 220 километра в час и огъна крилото на аероплан " Еърбъс А319 " на интернационалното летище в Аячо.

и Южна Англия бяха ударени от пороен дъжд на 16 август, наводнил метростанции и пътища.

Най-малко петима души бяха убити във и към френския остров Корсика по време на бурята, съгласно АП: 13-годишно момиче и 46-годишен мъж бяха убити в два къмпинга; 72-годишна жена почина, когато покрив се срути върху автомобила й и двама души починаха в морето.

Десетки други са ранени, а минимум 12 души са приети в болница в Корсика, съгласно информациите. Силните ветрове също оставиха 45 000 души без ток.

По-нататък по пътя на системата се оповестява за две жертви в италианската провинция Тоскана , където дървета са били изтръгнати от земята и няколко души са били ранени от падащи дървета в къмпинг. Във Венеция бурните ветрове разхвърляха маси и столове като играчки на известния площад Сан Марко, а части от тухли бяха откъснати напряко от камбанарията на едноименната катедрала, най-високата постройка в града.

Според АП градушка с размерите на орех е предизвикала обилни вреди в региона на Лигурия в Италия , счупвайки прозорци и нанасяйки вреди на аграрни земи, които към този момент са били потърпевши от суша.

Бурята продължи да носи интензивни превалявания и гръмотевици и мощни ветрове към Словения, където в град Кран бяха отнесени покриви развалени десетки коли

В Австрия минимум 65 000 души в Щирия са останали без ток по време на бурята , която донесе пориви напразно от минимум 139 км/ч.

На друго място в Австрия две деца починаха в региона на Каринтия , откакто мощни ветрове събориха дървета покрай оживено езеро.

Бурите последваха поредност от горещи талази, довели до най-тежката суша в Европа от стотици години.
 Европейските реки пресъхват - рибата измира
Европейските реки пресъхват - рибата измира

Няма вода и за напояване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР