Огромен интерес към иновация, достъпна на новинарския сайт на БНТ.

...
Огромен интерес към иновация, достъпна на новинарския сайт на БНТ.
Коментари Харесай

Огромен интерес към чатбота на БНТ по въпроси за COVID-19

Огромен интерес към иновация, налична на новинарския уебсайт на Българска национална телевизия. За по-малко от два месеца стотици потърсиха отговори на въпроси, свързани с КОВИД-19 и имунизациите.

Обществената телевизия е първата българска медия, която ви обезпечи опция да попитате специалистите за всичко, което ви вълнува по тематиката посредством специфичен чатбот. България е една от страните, в които хората най-вече се възползват от нововъведението.

Най-честите въпроси от България са свързани с имунизациите. Хората се интересуват още и по какъв начин COVID-19 въздейства на психологичното здраве или по какъв начин се отразява, в случай че имаш съпътстващо заболяване.

" В морето от информация, по този начин наречената инфодемия, за която приказваме и хората се лутат, всеки един от нас да знае, че това пространство, този инструмент е някакъв кей на мира. ", споделя Ивайло Спасов, шеф " Комуникация за обществено развиване " - УНИЦЕФ.

" Това е опцията хората да получават информация и тази информация да е задоволително достоверна, а точно секцията КОВИД-19 в нашия уебсайт. Първи бяхме в това, не поради нещо друго, а тъй като осъзнахме какъв брой е значимо в действителност в пиковите моменти на пандемията хората да имат място, където да задават своите въпроси, а те по никакъв начин не са малко. ", споделя Христина Христова, водещ на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Несъмнено имунизациите са тематиката, която вълнува обществото в последно време. Именно това регистрира и чат ботът.

" КОВИД 19 в този момент е добър мотив, с всичките си неприятни аспекти, да напомним тези обстоятелства и да разберем, че в случай че не използваме този щит, който бихме могли да получим посредством една ваксина, тъй като тя не е панацея, само че е в действителност под формата щит, са доста малко другите способи да запазим здравето си и това на околните си. ", споделя Михаил Околийски, представител на СЗО в България.

Опцията за задаване на въпроси може да бъде намеренa и на уеб страницата на СЗО, УНИЦЕФ, центъра по заразни и паразитни заболявания, както и като приложение за смарт телефон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР