Огромен е интересът към посрещане на коледните и новогодишните празници

...
Огромен е интересът към посрещане на коледните и новогодишните празници
Коментари Харесай

Огромен интерес към посрещане на празниците в хижи

Огромен е ползата към посрещане на коледните и новогодишните празници на хижа. Това сподели пред БНР Венцислав Велев, преседател на Българския туристически съюз. " Хижите в ниската и високата част на българските планини са подготвени да посрещнат празнуващите фенове на природата. Има разнообразни разновидности Ц по-нисък или по-висок клас. Имаме резервации от цялата страна. Тук-там се намират свободни места. Желаещите могат да се обадят на телефоните на Българския туристически съюз, с цел да ги насочим там, където има свободни места ", сподели той.
Велев уточни, че цената на нощувка в българските хижи сега е сред 25 и 35 лв.. " Това е приблизително и отвън празничните дни. По време на коледните и новогодишните празници кувертите варират сред 250 и 450 лв. на чавек. Включват нормално празничната вечеря и някаква стратегия. Това е пакет за два или три дни "
Тази година е плодородна във връзка с снега - това е една от аргументите хората да обитават на нашите обекти, изясни той. " Друга причина е положителната кухня и приятното изкарване, което оферират домакините. Те посрещат топло туристите ". Около 150 хижи са под ръководството на Българския туристически съюз, уточни Велев.
Той подсети, че оборудването е доста значима при посещаване на планината. Необходимо е да се следи и прогнозата за времето.
Венцислав Велев посъветва туристите да се обаждат на хижарите преди преход, с цел да кажат в каква посока потеглят и по кое време считат да се върнат.
" Ако има бедстващи туристи, ние незабавно сигнализираме службите. Нека да имат зареден телефон в себе си ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР